Mai intai trebuie sa te autentifici.
Diferente pentru problema/echilibru intre reviziile #15 si #5
Diferente intre titluri:
Echilibru
echilibru
Diferente intre continut:
== include(page="template/taskheader" task_id="echilibru") ==
Fie o multime de$2*N$pietre de diferite greutati. Sa se determine daca acestea pot fi partitionate in doua submultimi de cardinal egal (aceelasi numar de elemente =$N$) astfel incat daca punem pe cele doua talere ale unei balante cele doua submultimi de pietre, balanta se afla in echilibru.
Fie o multime de *2*N* pietre de diferite greutati. Sa se determine daca acestea pot fi partitionate in doua submultimi de cardinal egal (aceelasi numar de elemente = *N*) astfel incat daca punem pe cele doua talere ale unei balante cele doua submultimi de pietre, balanta se afla in echilibru.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $echilibru.in$ contine pe prima linie numarul de teste$T$. Pe urmatoarele$T$linii se afla descrierile fiecarui test: Primul numar este$N$si este urmat de$2 * N$numere$G{~i~}$, greutatea fiecarei pietre. Aceste numere sunt separate printr-un singur spatiu.
Fişierul de intrare $echilibru.in$ contine pe prima linie numarul de teste *T*. Pe urmatoarele *T* linii se afla descrierile fiecarui test: Primul numar este *N* si este urmat de *2 * N* numere *G{~i~}*, greutatea fiecarei pietre. Aceste numere sunt separate printr-un singur spatiu.
h2. Date de ieşire
Pentru fiecare test raspunsul poate fi codificat prin$1$sau$0$, daca se poate sau nu sa se partitioneze pietrele in doua submultimi de cardinal si suma egale. In fisierul $echilibru.out$ afisati un singur numar, care reprezinta valoarea in baza$10$a numarului care e reprezentat de$T$biti cu valoarea codificarii raspunsului pentru fiecare test in ordine.
Pentru fiecare test raspunsul poate fi codificat prin 1 sau 0, daca se poate sau nu sa se partitioneze pietrele in doua submultimi de cardinal si suma egale. In fisierul $echilibru.out$ afisati un singur numar, care reprezinta valoarea in baza 10 a numarului care e reprezentat de T biti cu valoarea codificarii raspunsului pentru fiecare test in ordine.
h2. Restricţii
*$1 ≤ N ≤ 8$*$1 ≤ T ≤ 30$*$0 ≤ G{~i~} ≤ 10^6^$
* 1 ≤ N ≤ 8 * 1 ≤ T ≤ 30 * 0 ≤ G{~i~} ≤ 10^6^
h2. Exemplu
2 4 8 6 7 3 2 4 6 2 5 3 3 1 2 3 4 5 6
|10
| 9
| h3. Explicaţie
Pentru primul test raspunsul e$1$(4 + 6 = 7 + 3), pentru al 2-lea raspunsul e$0$(nu se poate partitiona), pentru testul 3 raspunsul e$1$(2+4+ 5 = 6 + 2 + 3), iar pentru ultimul test raspunsul e$0$(nusepoatepartitiona).
Pentru primul test raspunsul e *1* (4 + 6 = 7 + 3), pentru al 2-lea raspunsul e *0* (nu se poate partitiona), pentru testul 3 raspunsul e *0* (nu se poate partitiona), iar pentru ultimul test raspunsul e *1* (2 + 4 + 5 = 6 + 2 + 5).
1010{~(2)~} = 10{~(10)~}(primul test va determina valoarea celui mai semnificativ bit, al doilea test celui de-al doilea bit si asa mai departe ...)
1010{~(2)~} = 10{~(10)~}
Nu exista diferente intre securitate.
Diferente intre topic forum:
9724