Diferente pentru problema/dstar intre reviziile #10 si #11

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="dstar") ==
In aceasta problema vom implementa un procedeu decent de a desena stele. O stea poate fi desenata pe un cerc suport, dupa cum urmeaza: trasam o raza verticala in sus, apoi una in jos, apoi raze orizontale la $90$ de grade de primele, apoi raze oblice la $45$ de grade… si asa mai departe. Prin acest procedeu simplu, putem desena stele care sa fie acceptabil de simetrice. Observam ca, prin acest procedeu, la fiecare pas alegem sa partitionam arcul de unghi maxim in doua arce de unghiuri egale. Putem, deci, aplica procedeul pentru orice multime initiala de raze.
In aceasta problema vom implementa un procedeu decent de a desena stele. O stea poate fi desenata pe un cerc suport, dupa cum urmeaza: trasam o raza verticala in sus, apoi una in jos, apoi raze orizontale la $90$ de grade de primele, apoi raze oblice la $45$ de grade… si asa mai departe. La fiecare pas, trasam o raza care partitioneaza arcul de unghi maxim in doua arce de unghiuri egale. Prin acest procedeu simplu, putem desena stele care sa fie acceptabil de simetrice. Putem, deci, aplica procedeul pentru orice multime initiala de raze.
h2. Date de intrare
h2. Date de ieşire
Fisierul $dstar.out$ contine doua linii, cu unghiurile cel mai mic si cel mai mare dintre raze, dupa ce s-a aplicat procedeul de partitionare, cu $6$ zecimale si rotunjire prin adaos.
Fisierul $dstar.out$ contine doua linii, cu unghiurile cel mai mic si cel mai mare dintre raze, dupa ce s-a aplicat procedeul de partitionare.
h2. Restricţii
table(example). |_. dstar.in |_. dstar.out |
| 1 1
  0.000000
| 180.000000
  180.000000
  0
| 180
  180
| 2 2
  90
  180
| 67.5
  135
|
h3. Explicaţie
...
In primul exemplu, steaua contine la inceput doar o singura (primul $1$) raza in sus (unghiul de $0$ grade). Apoi realizam o singura partitie (al doilea $1$) cu o raza la unghiul de $180$ de grade. S-au format doua arce, de $180$ de grade fiecare.
 
In al doilea exemplu, steaua contine la inceput doua raze (primul $2$), situate la $90$ si $180$ de grade de raza (imaginara) in sus. Realizam doua partitii (al doilea $2$). Prima partitie se realizeaza in arcul de $270$ grade, iar a doua in unul din arcele de $135$ grade. Rezulta un arc de unghi minim de $67.5$ de grade si un arc de unghi maxim de $135$ grade.
== include(page="template/taskfooter" task_id="dstar") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.