Fişierul intrare/ieşire:drept3.in, drept3.outSursăONI 2012 - clasa a 10-a
AutorAdrian PinteaAdăugată deSchumiDumitru Andrei Georgian Schumi
Timp execuţie pe test0.2 secLimită de memorie10240 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Drept3

Se consideră n cartoane albastre de formă pătrată. Aceste cartoane se aşează pe o foaie albă de hârtie, având formă dreptunghiulară, suficient de mare, astfel încât cartoanele să încapă în întregime pe foaie. Laturile cartoanelor sunt paralele cu laturile foii. Coordonatele vârfurilor cartoanelor sunt numere naturale. Cartoanele pot fi suprapuse integral sau parţial. Considerăm că foaia alba are colţul stânga-jos de coordonate (0,0).

Cerinţă

Să se determine:
a) aria totală a suprafeţei albastre care se va vedea, privind foaia de hârtie de sus;
b) numărul maxim de cartoane care au cel puţin o suprapunere comună.

Date de intrare

Pe prima linie a fişierului de intrare drept3.in se află un număr natural n, reprezentând numărul cartoanelor. Pe fiecare dintre următoarele n linii sunt câte trei numere naturale x, y şi d, despărţite prin câte un spaţiu, numere care descriu cartoanele. Cele trei numere x, y şi d corespund unui carton pătrat ABCD având următoarele coordonate: A(x,y), B(x+d,y), C(x+d,y+d), D(x,y+d).

Date de ieşire

Pe prima linie a fişierului de ieşire drept3.out se va scrie o valoare un număr natural reprezentând aria totală ocupată de cartoanele albastre pe foaia albă, iar pe a doua linie un număr natural ce reprezintă numărul maxim de cartoane care au cel puţin o suprapunere comună.

Restricţii

  • 1 ≤ n ≤ 10000
  • 0 ≤ x, y, d ≤ 5000
  • Aria oricărei suprafeţe albastre este strict mai mică decât 231
  • Pentru determinarea corectă a valorii de la de la cerinţa a) se acordă 40% din punctajul acordat testului respectiv, iar pentru determinarea corectă a valorii de la cerinţa b) se acordă 60% din punctajul acordat testului respectiv.

Exemplu

drept3.indrept3.outExplicaţie
4
1 1 2
2 0 2
3 1 2
5 3 1
11
2
drept3.indrept3.outExplicaţie
4
1 1 4
2 2 3
3 3 2
4 4 1
16
4
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content