Fişierul intrare/ieşire:doi.in, doi.outSursăAlgoritmiada 2011, runda 1
AutorCosmin GheorgheAdăugată deastronomyAirinei Adrian astronomy
Timp execuţie pe test0.35 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Doi

Afrodisia se joaca impreuna cu Ambrozia si cu Anisia si au descoperit un nou joc numit Doi. Fiind dat un numar natural N ele trebuia sa ajunga la numarul 0 (zero) efectuand in mod succesiv cat mai putine operatii posibile. Exista trei operatii permise. Numarul curent poate fi incrementat sau decrementat (cu o singura unitate). In plus, daca numarul curent este par, atunci este posibila si impartirea acestuia la doi. Fetele s-au plictisit rapid de joc si au nevoie de ajutorul vostru.

Date de intrare

Fişierul de intrare doi.in contine pe prima linie un numar natural T, reprezentand numarul de teste din fisier. Pe fiecare din urmatoarele T linii se afla cate un numar natural pentru care trebuie determinat raspunsul la jocul propus de fete.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire doi.out se vor afla T linii, pe linia i aflandu-se raspunsul pentru al i-lea numar din fisierul de intrare.

Restricţii

  • N va avea cel mult 500 cifre
  • 1 ≤ T ≤ 50
  • In 40% din teste toate numerele vor avea cel mult 15 cifre

Exemplu

doi.indoi.out
2
4
3
3
3

Explicaţie

Pentru primul test, o solutie posibila este 4/2 = 2, 2/2 = 1, 1-1 = 0. Pentru al doilea test o solutie posibila este 3-1 = 2, 2-1 = 1, 1-1 = 0.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content