Diferente pentru problema/densitate intre reviziile #14 si #5

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="densitate") ==
Oaia Dubota a invatat de la oaia profesoara de matematica despre numerele prime. Pe langa definitia numerelor prime (un numar prim se divide numai cu $1$ si cu el insusi), profesoara le-a spus si doua cuvinte despre 'teorema numerelor prime':http://en.wikipedia.org/wiki/Prime_number_theorem. Un rezultat al acestei teoreme este ca aproximativ unul din $13$ numere intre $1$ si $500000$ sunt prime. Lui Dubota nu ii vine sa creada ca sunt atat de multe numere prime si nici nu are inceredere in profesoara si a decis sa investigheze problema prin metode normale, folosind calculatorul (pentru ca nu stie matematica). Dubota este insa un programator incepator si va roaga sa il ajutati sa raspunda repede la $Q$ intrebari de tipul: Cate numere prime sunt intre $a$ si $b$, unde $a, b ≤ N$.
Oaia Dubota a invatat de la oaia profesoara despre numerele prime. Profesoara a mai mentionat si ca densitatea numerelor prime este ridicata, aproximativ 1 / ln(N), unde densitatea se masoara intre 1 si N. Asta inseamna ca aproximativ unul din 13 numere sunt prime intre 1 si 500000. Lui Dubota nu ii vine sa creada ca sunt atat de multe numere prime si s-a decis sa investigheze problema. El va roaga sa il ajutati sa raspunda la Q intrebari de tipul: cate numere prime sunt intre a si b?, unde a, b < N.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $densitate.in$ va contine pe prima linie $N$ si $Q$. Pe urmatoarele $Q$ linii se afla cate 2 numere $a{~i~}$, $b{~i~}$ cu semnificatia din enunt.
Fişierul de intrare $densitate.in$ va contine pe prima linie N si Q. Pe urmatoarele Q linii se afla cate 2 numere a{~i~}, b{~i~} cu semnificatia din enunt.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $densitate.out$ se scrie $Q$ linii, pe care sunt afisate, in ordine, raspunsurile intrebarilor lui Dubota.
În fişierul de ieşire $densitate.out$ se scrie Q linii, pe care sunt afisate, in ordine, raspunsurile intrebarilor lui Dubota.
h2. Restricţii
h3. Explicatii
Numerele prime intre $1$ si $30$ sunt: $2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23$ si $29$.
Numerele prime intre 1 si 30 sunt: 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23 si 29.
== include(page="template/taskfooter" task_id="densitate") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

3481