Diferente pentru problema/cursvalutar intre reviziile #2 si #9

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="cursvalutar") ==
Banca Internationala a Studentilor face tranzactii atat in moneda locala, cat si cu N tipuri diferite de monede internationale. In fiecare zi banca afisaza cursul valutar cu cotatia fiecarei monede relativ la moneda locala. Studentilor nu le place munca, in schimb au diverse idei de a se imbogati repede si sigur. O astfel de idee este de a castiga profitand de fluctuatiile cursului valutar al bancii.
Banca Internationala a Studentilor face tranzactii atat in moneda locala, cat si cu $N$ tipuri diferite de monede internationale. In fiecare zi banca afisaza cursul valutar cu cotatia fiecarei monede relativ la moneda locala. Studentilor nu le place munca, in schimb au diverse idei de a se imbogati repede si sigur. O astfel de idee este de a castiga profitand de fluctuatiile cursului valutar al bancii.
Un student dispune de o bursa care in moneda locala valoreaza S unitati. Fiind data prognoza cursului valutar al celor N monede internationale relativ la moneda locala, pe o perioada de Z zile, care este suma maxima care poate fi obtinuta la dupa cele Z zile, tot in moneda locala. Este cunoscut faptul ca la orice moment de timp se pot efectua oricate tranzactii de vanzare sau cumparare intre moneda locala si oricare alta, in limita bugetului disponibil la momentul respectiv.
Un student dispune de o bursa care in moneda locala valoreaza $S$ unitati. Fiind data prognoza cursului valutar al celor $N$ monede internationale relativ la moneda locala, pe o perioada de $Z$ zile, vrem sa determinam care este suma maxima care poate fi obtinuta dupa cele $Z$ zile, tot in moneda locala? Este cunoscut faptul ca la orice moment de timp se pot efectua oricate tranzactii de vanzare sau cumparare intre moneda locala si oricare alta, in limita bugetului disponibil la momentul respectiv.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $cursvalutar.in$ ...
Fişierul de intrare $cursvalutar.in$ contine pe prima linie un numar natural $T$, numarul de teste. Fiecare dintre cele $T$ teste care urmeaza este descris astfel:
Pe prima linie 3 numere $S$, $N$, $Z$ avand semnificatiile din enunt. Apoi o matrice cu $N linii$ si $Z coloane$, elementul de pe linia $i$ si coloana $j$ reprezentand cotatia celei de-a $i$-a moneda internationala in ziua $j$.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $cursvalutar.out$ ...
În fişierul de ieşire $cursvalutar.out$ veti afisa rezultatele pentru fiecare dintre cele $T$ teste, fiecare pe cate o linie si in ordinea din fisierul de intrare.
h2. Restricţii
* $... ≤ ... ≤ ...$
* $1 ≤ T ≤ 2000$
* $1 ≤ N ≤ 10$
* $1 ≤ Z ≤ 25$
* $1.0 ≤ S ≤ 100.0$
* $1.0 ≤ cotatia oricarei monede ≤ 4.0$
* Evaluarea rezultatelor se va face cu o marja de eroare de 10^-3^
h2. Exemplu
table(example). |_. cursvalutar.in |_. cursvalutar.out |
| This is some
  text written on
  multiple lines.
| This is another
  text written on
  multiple lines.
| 1
10.0 2 5
1.0 2.0 4.0 3.0 2.0
2.0 3.0 2.0 2.0 3.0
| 60.000000
|
h3. Explicaţie
...
O solutie posibila ar fi urmatoarea:
ziua 1: transforma intreaga suma in prima moneda
ziua 3: vinde intreaga suma evaluata acum la 40.0 (moneda locala), apoi transforma in cea de-a 2-a moneda
ziua 5: transforma inapoi in moneda locala
== include(page="template/taskfooter" task_id="cursvalutar") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
9829