Fişierul intrare/ieşire:cumainilecurate.in, cumainilecurate.outSursăJunior Challenge 2015
AutorAndrei ConstantinescuAdăugată deJuniorChallenge2015JuniorChallenge2016 JuniorChallenge2015
Timp execuţie pe test1.41 secLimită de memorie262144 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Cu mâinile curate

- Gangsterii noştrii nu sunt ca cei americani - ai noştrii nu au tradiţie!
- Sper că n-o să-i lasaaƒm să şi-o formeze!
- Fără îndoială, şi totuşi în ultima vreme au apărut bande care folosesc arme, cele care vi le-am spus şi încă câteva care am reuşit să le lichidez, împotrivaƒ lor nu găseşti nici martori, nici dovezi. Eu am o metodă simplム- mムbazez cムmajoritatea dintre ei sunt nervoşi şi isterici, fac de aşa manieră să pună mâna pe arme, şi apoi cine trage primul ... şi cum la treaba asta mă cam pricep ... îmi şi place, recunosc!

- Deci să repetăm: Ajungem la Semaca ... prin Buciurligă.
- Ăla cu jaful furgonetei?
- Rivalul lui Semaca, iar la Buciurliga ajungem prin Pascu, mâna lui dreapta. Aprobi schema?
- S-o aprobăm!

Doar că lucrurile nu aveau cum să fie atât de simple - legătură dintre Buciurligaƒ şi Semaca avea să se facă prin Laƒscaƒricăƒ. Iar înainte de a-l lichidă pe Semaca, comisarii Roman şi Miclovan au trebuit mai întâi să se ocupe de monstruoasa să coaliţie de gangsteri: Pleoarcaƒ, Şchiopu şi Burdujel.

Pentru a simplifica lucrurile pe viitor, activistul de partid a întocmit o lista cu priorităţile din sectorul lor - mai exact, cele mai relevante minţi criminale ordonate după importantă lor în ochii conducerii. După cum se întâmplă des în practică, idealurile conducerii şi cele ale subalternilor diferă, aşa că, folosindu-şi flerul, Miclovan a scris în dreptul fiecărui gangster "adevărată" sa importanţă, sub forma unui număr întreg pozitiv.

Comisarii au decis de comun acord să elimine mafioţi în ordine crescătoare a importanţei lor reale pentru uşurinţă în exerciţiul funcţiei şi pentru a semăna panică printre gangsteri. Totuşi, ei nu ar dori să şi-l pună în cap pe secretarul de partid - ei vor suprima figuri numai în ordine crescătoare a priorităţilor oficiale. De asemenea, pentru a elimina o parte cât mai mare a activităţii infracţionale, ei vor parcurge lista primită în ordine crescătoare a indicilor, alegând să elimine un mafiot de fiecare dată când el are o importantă strict mai mare decât a ultimului eliminat (voi, fiind informaticieni premiaţi, ştiţi că acesta nu este neapărat cel mai bun algoritm posibil pentru a efectua alegerile).

A fost război, valorile s-au răsturnat, atacurile cu mâna armată au devnit o normalitate, aşa că gestiunea situaţiei Bucureştiului a devenit o problema fundamentală consumatoare de timp - Comisarii vă cer ajutorul în scrierea unui program care să automatizeze următoarele operaţii:

  • În urma unor evenimente importante (precum jefuirea Bijuteriei Lembert) importanţa unei figuri se modifică - 1 pos val - importanţa celui de-al pos-ulea criminal de pe listă devine val.
  • 2 pos - Comisarii vor să ştie dacă ar fi să elimine începând cu gangsterul de pe poziţia pos, folosind metoda menţionată, câţi mafioţi ar fi suprimaţi?

Date de intrare

Pe prima linie a fişierului de intrare cumainilecurate.in se află două numere întregi N şi M, separate printr-un spaţiu, semnificând numărul de gangsteri de pe lista primită şi respectiv numărul de interogări.
Pe a doua linie se află N numere întregi pozitive separate prin câte un spaţiu, reprezentând importanţa fiecărui mafiot de pe listă, în ordine.
Următoarele M linii au fiecare una din structurile 1 pos val sau 2 pos, cu semnificaţiile din enunţ.

Date de ieşire

Fişierul cumainilecurate.out trebuie să conţină atâtea linii câte operaţii de tipul 2 sunt în fişierul de intrare, fiecare linie reprezentând răspunsul pentru operaţia de tipul 2 corespunzătoare din input.

Restricţii si precizări

  • 1 ≤ N ≤ 105
  • 1 ≤ M ≤ 6 * 104
  • 1 ≤ importanţa unui mafiot ≤ 109
  • Atenţie! Volum mare de date de intrare, va recomandăm să optimizaţi citirea folosindu-va de acest cod.
  • Full feedback!
  • Subtask 1 (20 puncte): 1 ≤ N ≤ 3000 şi 1 ≤ M ≤ 2000
  • Subtask 2 (20 puncte): Se garantează că în input vor fi cel mult 10 operaţii de tipul 1.
  • Subtask 3 (60 puncte): Restricţii iniţiale

Exemplu

cumainilecurate.încumainilecurate.out
5 11
1 5 3 4 2
2 1
2 2
2 3
2 4
2 5
1 2 2
2 1
2 2
2 3
2 4
2 5
2
1
2
1
1
4
3
2
1
1
3 1
1 1 3
2 1
2
5 1
3 1 4 2 5
2 1
3

Explicaţie

Primul exemplu
Pentru primele 5 interogări aceştia sunt gangsterii aleşi:
1 5 3 4 2 (aici se vede clar că strategia calculată a comisarilor nu este chiar cea mai bună, varianta optimă fiind, de fapt, 1 5 3 4 2)
1 5 3 4 2
1 5 3 4 2
1 5 3 4 2
1 5 3 4 2

După modificarea importanţei mafiotului cu numărul de ordine 2, lista arată în felul următor:
1 2 3 4 2

Pentru următoarele 5 interogări aceştia sunt gangsterii aleşi:
1 2 3 4 2 (se observă că, de această dată, strategia comisarilor este cea corectă)
1 2 3 4 2
1 2 3 4 2
1 2 3 4 2
1 2 3 4 2

Al doilea exemplu
Mafiotii alesi sunt:
1 1 3

Al treilea exemplu
Gangsterii alesi sunt:
3 1 4 2 5

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?