Fişierul intrare/ieşire:criptare2.in, criptare2.outSursăFMI No Stress 5
AutorDragos Alin Rotaru, Mihai NituAdăugată defmins123FMI No Stress fmins123
Timp execuţie pe test0.5 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Criptare2

Alice doreşte să îi trimită N cuvinte criptate lui Bob. Pentru fiecare cuvânt w_idin cele N, Alice are câte o cheie k_i_ cu care criptează fiecare mesaj. O cheie k_i constă într-o funcţie bijectivă  f_i : \Sigma \rightarrow \Sigma, \Sigma \subseteq \{a, b, \dots, z\} .

Fie un cuvânt  w_i = a_1a_2\dots a_q $ unde a_i \in \Sigma din cele deţinute de Alice.
Notăm cu E(k_i, w_i):=f(a_1)f(a_2)...f(a_q) criptarea cuvântului  w_i cu cheia k_i iar mulţimea  $S:= \mid E(k_i, w_i) \forall i \in \{1, \dots, N\} \mid$ .

Informal, o cheie determină felul în care se face substituţia caracterelor dintr-un cuvânt.
Din nefericire, Tractorel reuşeşte să intercepteze cele N mesaje pe care Alice încearcă să i le trimită lui Bob iar acesta primeşte în locul lor M cuvinte de la Tractorel.

Bob apelează la ajutorul vostru pentru detecta pentru fiecare cuvânt w_i din cele M primite de la Tractorel dacă aparţine mulţimii S definite anterior. Aveţi ocazia să răspundeţi cu 1 în caz afirmativ, 0 pentru negativ.

Date de intrare

Fişierul de intrare criptare2.in contine 4 linii. Pe prima linie se află un număr natural N, pe următoarea linie aflându-se cele N cuvinte pe care le va cripta Alice, separate printr-un spaţiu. Pe a 3-a linie se află un număr natural M iar pe linia a 4-a cele M cuvinte pe care le-a primit Bob de la Tractorel.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire criptare2.out se vor afla M întregi, câte unul pe fiecare linie. Pe linia i aflându-se un singur număr din mulţimea {0,1} reprezentând răspunsul pentru cuvântul i trimis de Tractorel din cele M.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 20000
  • 1 ≤ M ≤ 20000
  • Din motive obscure, lungimea unui cuvânt w_i nu depaseste 26

Exemplu

criptare2.incriptare2.out
5
en abcbz un oifalzeil zbqbikepe
10
ne vedem dar nu prea pe infoarena dimineata tractorel valoare
1
1
0
1
0
1
1
1
0
0

Explicaţie

"ne" se poate cripta in "en" sau "un". "vedem" in "abcbz". "nu" -> {"en", "un"}, "pe" -> {"en", "un"}, "infoarena" -> {oifalzeil}, "dimineata" -> "zbqbikep".

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content