Fişierul intrare/ieşire:controlor.in, controlor.outSursăAlgoritmiada 2012, Runda 3
AutorAndrei GrigoreanAdăugată dewefgefAndrei Grigorean wefgef
Timp execuţie pe test0.25 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Controlor

Recent Miruna si-a gasit o noua meserie: s-a angajat controlor in Trenul Bunastarii. Traseul pe care il urmeaza acest tren este compus din N statii la care pot urca sau cobori calatori. Se cunoaste pentru fiecare pereche de statii (A, B) cati calatori urca la statia A si coboara la statia B.

Dupa cum bine stiti, pe parcursul unei calatorii de lunga durata lucreaza mai multi controlori. Se stie ca Miruna trebuie sa urce in tren la statia P. Astfel, toti calatorii care se aflau in tren inainte de statia P nu mai trebuie verificati.

Miruna este o fire lenesa, asa ca ea nu vrea sa verifice biletele calatorilor decat o singura data, intre statiile Q si Q + 1. Voi trebuie sa aflati cator calatori le va cere Miruna biletele la control!

Date de intrare

Fisierul de intrare controlor.in va contine pe prima linie numarul natural N, reprezentand numarul de statii. Pe urmatoarele linii se va afla o matrice triunghiulara de dimensiune N - 1 avand urmatoarea semnificatie: elementul de pe linia i si coloana j din matrice reprezinta cati calatori urca la statia i si coboara la statia i + j.

Date de ieşire

In fisierul de ieşire controlor.out veti afisa raspunsul pentru toate perechile (P, Q) posibile. Pe linia i si coloana j a fisierului de iesire se va afla un numar intreg reprezentand raspunsul daca Miruna urca la statia i si controleaza bilete intre statiile i + j - 1 si i + j.

Restricţii

  • 2 ≤ N ≤ 1000
  • Elementele din matrice vor apartine intervalului [1, 1000]

Exemplu

controlor.incontrolor.out
5
10 8 7 5
5 6 4
3 3
2
30 35 28 14
15 16 9
6 5
2
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content