Fişierul intrare/ieşire:conexiuni.in, conexiuni.outSursăAlgoritmiada 2010, Runda Finala
AutorAdrian AirineiAdăugată deastronomyAirinei Adrian astronomy
Timp execuţie pe test0.3 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Conexiuni

Recent s-a descoperit faptul ca ar putea exista anumite conexiuni intre civilizatiile extraterestre si sirurile de caractere ale alfabetului englez. Regele planetei va roaga sa investigati aceste conexiuni. El va pune la dispozitie doua siruri A si B care contin numai litere ale alfabetului englez (de la a la z) si va roaga sa ii spuneti pentru fiecare subsecventa din sirul A de cate ori apare aceasta in sirul B. Sa notam cu NRi,j numarul de aparitii in sirul B ale subsecventei aflate intre pozitiile i si j din sirul A. Regele planetei va roaga sa calculati pentru fiecare pereche (i, j) cu i ≤ j valoarea NRi,j XOR i XOR (j+1) si sa faceti suma acestor valori.

Date de intrare

Fişierul de intrare conexiuni.in contine pe prima linie doua numere separate de un singur spatiu, N si M reprezentand lungimea sirului A, respectiv a sirului B. Pe urmatoarea linie se afla un sir de N caractere ce reprezinta sirul A, iar pe ultima linie un sir de M caractere ce reprezinta sirul B.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire conexiuni.out veti afisa un singur numar, suma valorilor ceruta de Regele planetei.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ M ≤ 5000
  • Operatorul XOR are aceiasi semnificatie cu operatorul ^ din C/C++ sau xor din Pascal
  • Formula folosita la calcularea valorilor ce trebuiesc adunate nu are nicio particularitate; solutia comisiei rezolva problema indiferent de formula folosita

Exemplu

conexiuni.inconexiuni.out
5 6
abaaa
ababaa
73

Explicaţie

Subsecventa aba din sirul A care se afla intre pozitiile 1 si 3 apare de doua ori in sirul B. Prima oara o gasim intre pozitiile 1 si 3 ale sirului, iar a doua oara intre pozitiile 3 si 5. Astfel va trebui sa adunam la rezultat valoarea 2 XOR 1 XOR 4.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content