Fişierul intrare/ieşire:comisia.in, comisia.outSursăAlgoritmiada 2016 Runda 3 Seniori
AutorAdrian Budau, Andrei PopaAdăugată deandreiiiiPopa Andrei andreiiii
Timp execuţie pe test0.6 secLimită de memorie36864 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Comisia

Odată cu primăvara a sosit şi recrutarea comisiilor, iar asemenea ghioceilor, abuzurile răsar pretutindeni pentru a prevesti acest fapt.

Astăzi dorim să recrutăm o comisie dintr-un şir de N oameni găsiţi aleator pe stradă în timp ce stăteau la o coadă. Fiecare dintre cei N oameni are un număr minim de oameni pe care comisia trebuie să-l întrunească pentru ca persoana respectivă să accepte participarea. De-asemenea, am atribuit fiecărei persoane, într-un mod subiectiv şi profund discriminatoriu, un grad de risc. Cu cât acest grad de risc este mai mare, cu atât mai mult rău poate face persoana respectivă comisiei, fie că este vorba de încălcat confidenţialitatea subiectelor, sustragerea echipamentului tehnic sau agresarea verbală sau/şi fizică a altor membri ai comisiei.

Fiindcă persoanele au fost găsite stând la coadă şi oricum nu voiam să ne agităm să-i ordonăm în vreun fel, este necesar ca întreaga comisie să formeze o subsecvenţă continuă a cozii. Ştiind acest lucru, dorim să găsim o comisie validă de risc total minim.

Date de intrare

Fişierul de intrare comisia.in contine pe prima linie numarul N reprezentand numarul de persoane.
Pe a doua linie se va afla şirul A, adică N numere reprezentand cerintele fiecarei persoane. Mai exact, dacă a i-a valoare este egală cu x, persoana cu numărul i din coadă îşi doreşte cel puţin x membri în comisie.
Pe a treia linie se va afla şirul B, adică N numere reprezentand factorul de risc al fiecarei persoane.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire comisia.out se va afla o singură valoare, reprezentând riscul total minim al unei comisii care întruneşte cerinţele persoanelor implicate.

Restricţii

  • 3 ≤ N ≤ 200.000
  • 1 ≤ Ai ≤ N
  • 1 ≤ Bi ≤ 1.000.000.000
  • Pentru teste in valoare de 20 de puncte N ≤ 4.000

Exemplu

comisia.incomisia.out
3
1 2 2
50 6 6
12

Explicaţie

Prima persoană este dispusă să fie singurul membru al comisiei, dar aceasta avea, fără vreun motiv aparent, un topor în mână în momentul chestionării, motiv pentru care i s-a atribuit gradul de risc 50. Este astfel mai bine să formăm comisia din persoanele 2 şi 3.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?