Diferente pentru problema/colaj intre reviziile #2 si #11

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="colaj") ==
La etapa finala a Concursului pe Echipe al Micilor Artisti, pe primul loc s-au clasat doua echipe $A$ si $B$, cu acelasi punctaj. Comisia de Evaluare, pentru a le departaja, a introdus o noua proba de baraj care vizeaza atat talentul copiilor, cat si istetimea lor. Astfel, echipa $A$ trebuie sa realizeze un colaj alb-negru avand la dispozitie o plansa dreptunghiulara de culoare alba si $N$ dreptunghiuri de culoare neagra. Membrii acestei echipe vor trebui sa lipeasca pe plansa toate dreptunghiurile, cu laturile paralele cu laturile plansei. Pot exista si dreptunghiuri lipite in interiorul altui dreptunghi, sau dreptunghiuri care se intersecteaza, sau dreptunghiuri cu laturi pe laturile plansei, precum si suprafete din plansa neacoperite cu dreptunghiuri. Dupa ce aseaza toate dreptunghiurile, membrii echipei $A$ trebuie sa comunice echipei B numarul $N$ de dreptunghiuri negre primite, lungimea $m$ a laturii orizontale a plansei, lungimea $p$ a laturii verticale a plansei, si coordonatele varfurilor din stanga-jos si dreapta-sus ale fiecarui dreptunghi de pe plansa (coordonate referitoare la reperul cartezian $xOy$ cu originea $O$ in coltul din stanga-jos a plansei si cu axa de coordonate $Ox$, respectiv $Oy$, pe dreapta suport a laturii orizontale, respectiv a laturii verticale a plansei).
La etapa finala a Concursului pe Echipe al Micilor Artisti, pe primul loc s-au clasat doua echipe $A$ si $B$, cu acelasi punctaj. Comisia de Evaluare, pentru a le departaja, a introdus o noua proba de baraj care vizeaza atat talentul copiilor, cat si istetimea lor.
 
Astfel, echipa $A$ trebuie sa realizeze un colaj alb-negru avand la dispozitie o plansa dreptunghiulara de culoare alba si $N$ dreptunghiuri de culoare neagra. Membrii acestei echipe vor trebui sa lipeasca pe plansa toate dreptunghiurile, cu laturile paralele cu laturile plansei. Pot exista si dreptunghiuri lipite in interiorul altui dreptunghi, sau dreptunghiuri care se intersecteaza, sau dreptunghiuri cu laturi pe laturile plansei, precum si suprafete din plansa neacoperite cu dreptunghiuri.
 
Dupa ce aseaza toate dreptunghiurile, membrii echipei $A$ trebuie sa comunice echipei B numarul $N$ de dreptunghiuri negre primite, lungimea $m$ a laturii orizontale a plansei, lungimea $p$ a laturii verticale a plansei, si coordonatele varfurilor din stanga-jos si dreapta-sus ale fiecarui dreptunghi de pe plansa (coordonate referitoare la reperul cartezian $xOy$ cu originea $O$ in coltul din stanga-jos a plansei si cu axa de coordonate $Ox$, respectiv $Oy$, pe dreapta suport a laturii orizontale, respectiv a laturii verticale a plansei).
 
Pentru a castiga concursul, echipa $B$ trebuie sa ghiceasca numarul zonelor continue maximale de culoare alba, continute de colajul realizat de echipa $A$. O zona alba este considerata continua daca oricare ar fi doua puncte $P$, $Q$ din zona respectiva, se poate uni punctul $P$ de punctul $Q$ printr-o linie dreapta sau franta care sa nu intersecteze interiorul nici unui dreptunghi negru. O zona alba continua este considerata maximala daca nu exista o alta zona alba continua de arie mai mare care sa includa zona respectiva.
h2. Cerinta
h2. Restrictii
* $1 &le; N &le; 100, $a{~1~}$ < {$c{~1~}$} &le; m, {$a{~2~}$} < {$c{~2~}$} &le; m,..., {$a{~N~}$} < {$c{~N~}$} &le; m, {$b{~1~}$} < {$d{~1~}$} &le; p, {$b{~2~}$}< {$d{~2~}$} &le; p,..., {$b{~N~}$} < {$d{~N~}$} &le; p$
* Toate coordonatele varfurilor dreptunghiurilor si lungimile laturilor plansei sunt numere naturale, 0 < m, p < 8000
* Dacă (x,y) si (z,t) sunt coordonatele a doua varfuri din doua dreptunghiuri distincte, atunci: x != z si y != t.
* In 40% din teste: $N$ < 30, $m$ &le; 180, $p$ &le; 180; in alte 40% din teste: 70 &le; $N$ &le; 100, 180 < $p$ < 1000,                 180 < $m$ < 1000; in celelalte 20% din teste: 50 < $N$ < 80, 7000 < $m$ < 8000, 7000 < $p$ < 8000
* $1 &le; N &le; 100, $a{~1~}$ < {$c{~1~}$} &le; m, {$a{~2~}$} < {$c{~2~}$} &le; m,..., {$a{~N~}$} < {$c{~N~}$} &le; m, {$b{~1~}$} < {$d{~1~}$} &le; p, {$b{~2~}$} < {$d{~2~}$} &le; p,..., {$b{~N~}$} < {$d{~N~}$} &le; p$
* Toate coordonatele varfurilor dreptunghiurilor si lungimile laturilor plansei sunt numere naturale, $0 < m, p < 8000$
* Daca $(x,y)$ si $(z,t)$ sunt coordonatele a doua varfuri din doua dreptunghiuri distincte, atunci: $x &#8800; z$ si $y &#8800; t$.
* In 40% din teste: $N < 30, $m$ &le; 180, $p$ &le; 180$;
* In alte 40% din teste: $70 &le; $N$ &le; 100, 180 < $p$ < 1000, 180 < $m$ < 1000$;
* In celelalte 20% din teste: $50 < $N$ < 80, 7000 < $m$ < 8000, 7000 < $p$ < 8000$.
h2. Exemplu
| 6
|
h3. Explicatie
h3. Explicatie
 
 
!problema/colaj?colaj.JPG!
Sunt 7 dreptunghiuri negre. Colajul realizat de echipa $A$ este cel din desenul de mai sus. Se observa 6 zone continue maximale de culoare alba continute de colaj (cele numerotate in figura).
== include(page="template/taskfooter" task_id="colaj") ==
 
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
2887