Fişierul intrare/ieşire:cifru4.in, cifru4.outSursăLot Juniori 2010 - Baraj 2
AutorCarmen PopescuAdăugată deGheorgheMihaiMihai Gheorghe GheorgheMihai
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Cifru4

Alibaba trebuie să descopere cifrul care deschide cufărul cu comoara cea mare. Cifrul este foarte greu de găsit. El a descoperit mai multe pietre, fiecare piatră având o altă culoare, pe fiecare piatră fiind scris un număr natural cu cel mult 4 cifre. Alibaba observă că numerele de pe fiecare piatră sunt distincte două câte două. Regula după care se formează cifrul este una foarte simplă, şi Alibaba a reuşit să o obţină destul de uşor: cifrul este format din alăturarea într-o anumită ordine a tuturor pietrelor. Ceea ce Alibaba mai ştie este că pe poziţia P din cifru se găseşte cu siguranţă cifra K.

Cerinţă

Scrieţi un program care determină numărul de variante de cifruri pe care va trebui să le încerce Alibaba. Numărul fiind foarte mare se va calcula modulo 46337.

Date de intrare

Fişierul de intrare cifru4.in conţine pe prima linie trei numere naturale N, P şi K separate printr-un spaţiu, reprezentând numărul total de numere de pe pergament, poziţia P şi respectiv cifra K care se găseşte pe poziţia P în cifru. Pe următoarele N linii se găseşte câte unul din cele N numere de pe pergament.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire cifru4.out se va scrie un număr natural reprezentând numărul de variante modulo 46337 de cifruri pe care va trebui să le încerce Alibaba.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 24
  • 0 ≤ K ≤ 9
  • Numerele de pe fiecare piatră sunt strict pozitive mai mici decât 10000.
  • Două cifruri diferă între ele prin ordinea de aşezare a pietrelor, chiar dacă numărul obţinut prin citirea numerelor de pe pietre este aceeaşi. De exemplu dacă există trei pietre având inscripţionate numerele 12, 3 şi respectiv 123, ele se pot lipi astfel: 12-3-123, 123-12-3, cele două cifruri considerându-se diferite, cifrele având culori diferite.

Exemplu

cifru4.incifru4.out
7 6 2
12
56
3
214
523
6
2
1548
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content