Fişierul intrare/ieşire:cercetasi.in, cercetasi.outSursăad-hoc
AutorAdăugată deCCEX2015CCEX2015 CCEX2015
Timp execuţie pe test0.15 secLimită de memorie14096 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Cercetasi

Cercetaşii din Suceava organizează Jocurile Cercetaşilor o dată la patru ani. Ei cer fiecărei echipe să-şi arate îndemânarea prin îndeplinirea unor “task-uri”, apoi calculează punctajul fiecărei echipe, se anunţă câştigătorii, iar apoi stau toată noaptea la focul de tabără cântând la chitară cântece de cercetaşi.
Anul acesta, cercetaşii au decis să organizeze Olimpiada în una dintre cele mai frumoase păduri din staţiunea Gura Humorului. Va fi doar o singură cerinţă dificilă. O echipă alege un copac ca punct de start, apoi merge la un alt copac în linie dreaptă, apoi la altul şi aşa mai departe până se întoarce la copacul de unde a luat startul. Câştigă atâtea puncte câţi copaci sunt pe traseu. Cu toate acestea, cercetaşilor le este permis să se mişte numai în sensul invers acelor de ceasornic(de la dreapta la stânga), după ce ajung la un copac ei pot să se rotească către stânga cu mai puţin de 180 de grade. Mai mult, când ei ajung din nou la copacul de unde au plecat(punctul de plecare), echipa ar trebui să fie în stare să urmeze acelaşi traseu continuând să meargă în sensul invers acelor de ceasornic. Mai precis calea de urmat este linia unui poligon convex.
Deoarece nu-şi aduc laptopuri la olimpiade, cercetaşii cer să se calculeze scorul maxim pe care o echipă îl poate obţine.

Date de intrare

Fişierul de intrare cercetasi.in conţine pe prima linie un singur număr întreg N (3≤N≤100), care reprezintă numărul de copaci din pădure. Fiecare din următoarele N linii conţine 2 numere reale x şi y separate printr-un spaţiu reprezentând coordonatele unui copac.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire cercetasi.out va conţine un număr întreg care reprezintă maximul de puncte pe care o echipă îl poate acumula, urmat de o linie nouă.

Restricţii

  • -1000000≤x,y≤1000000;
  • Coordonatele sunt date cu cel mult 2 zecimale;
  • Nu sunt trei copaci coliniari;

Exemplu 1

cercetasi.incercetasi.out
8
0 -1
0.75 4
-2 1
0 2
3 0
-3 0
-0.75 4
2 1
6

Exemplu 2

cercetasi.incercetasi.out
5
0 0
1.5 -0.25
0 -1
-1 0.5
0.5 1
4
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?