Diferente pentru problema/cerc5 intre reviziile #8 si #3

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

* La al doilea joc, cei $N$ copii se rearanjează astfel încât numerele de pe tricourile lor să fie în ordine şi se aşează într-un cerc, cu faţa spre interiorul cercului. Copilul cu numărul $1$ este aşezat pe un loc marcat cu roşu, copilul cu numărul $2$ se afla în dreapta sa, şi aşa mai departe, fiecare copil numerotat cu $i$ are în dreapta sa copilul cu numărul $i+1$, cu excepţia copilului cu numărul $N$ care are în dreapta sa copilul cu numărul $1$. Jocul se desfăşoară astfel: La etapa $i$ copilul aflat pe locul marcat cu roşu îşi va schimba locul de $p{~i~}$ ori cu copilul aflat în dreapta sa, $p{~i~}$ fiind al $i$-lea element din şirul numerelor prime.
h2. Cerinta
 
Fiind dat numărul $N$ de copii şi numerele de pe tricourile lor în rândul în care erau aşezaţi la început, să se determine:
 
# Pentru primul joc numărul $M$ de copii care rămân astfel încât numerele de pe tricouri să fie în ordine strict crescătoare
 
# Pentru al doilea joc, care vor fi vecinii din dreapta şi din stânga copilului cu numărul 1 dupa $k$ etape ale jocului.
 
 
h2. Date de intrare
În fişierul $cerc5.in$, pe prima linie se află separate prin spaţii trei numere naturale:
 
* $p$ – numărul jocului (1 sau 2),
 
* $N$ – numărul de copii
 
* $K$ numărul de etape ale celui de al doilea joc.
 
Pe linia următoare se află $N$ numere naturale nenule, distincte două câte două, separate prin câte un spaţiu, reprezentând numerele de pe tricourile copiilor, în ordinea în care sunt aşezaţi pe rândul iniţial.
Fişierul de intrare $cerc5.in$ ...
h2. Date de ieşire
* Dacă valoarea lui $p$ este $1$, se va rezolva numai cerinţa $1$. În acest caz, fişierul de ieşire $cerc5.out$ va conţine un număr natural $M$ reprezentând numărul de copii rămaşi.
 
* Dacă valoarea lui $p$ este $2$, se va rezolva numai cerinţa $2$. În acest caz, fişierul de ieşire $cerc5.out$ va conţine două numere naturale, reprezentând, în această ordine, vecinul din dreapta şi vecinul din stânga al copilului cu numărul $1$ după cele $K$ etape.
 
În fişierul de ieşire $cerc5.out$ ...
h2. Restricţii
* $3 ≤ $N$ ≤ 100.000$
 
* $1 ≤ $K$ ≤ 50.000$
* $... ≤ ... ≤ ...$
h2. Exemplu
table(example). |_. cerc5.in |_. cerc5.out |
| 1 5 3
1 3 2 4 5
| 4
| This is some
  text written on
  multiple lines.
| This is another
  text written on
  multiple lines.
|
| 2 5 3
1 2 3 4 5
| 3 5
|
h3. Explicaţie
* **Exemplul 1** După jucarea primului joc, ramân 4 copii în rând.
 
* **Exemplul 2** La început, copiii sunt aşezaţi în ordinea 1,2,3,4,5. Jucătorul 1 este pe spaţiul roşu. La etapa 1 jucătorul 1 îşi schimbă de două ori locul cu cel din dreapta sa şi astfel copiii vor ajunge în ordinea 2,3,1,4,5. Dupa prima etapă jucătorul 2 ajunge pe spaţiul roşu. La etapa 2, jucătorul cu numărul 2 îşi schimbă locul de 3 ori cu jucătorul din dreapta sa şi ordinea devine: 3,1,4,2,5. La etapa 3, jucătorul cu numărul 3 îşi schimbă locul de 5 ori cu jucătorul din dreapta sa şi ordinea devine: 3 4 2 5 1. În final jucătorul cu numărul 1 are în dreapta sa jucătorul cu numărul 3 şi în stânga sa jucătorul cu numărul 5.
 
...
== include(page="template/taskfooter" task_id="cerc5") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

9954