Diferente pentru problema/cerc5 intre reviziile #3 si #4

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

* La al doilea joc, cei $N$ copii se rearanjează astfel încât numerele de pe tricourile lor să fie în ordine şi se aşează într-un cerc, cu faţa spre interiorul cercului. Copilul cu numărul $1$ este aşezat pe un loc marcat cu roşu, copilul cu numărul $2$ se afla în dreapta sa, şi aşa mai departe, fiecare copil numerotat cu $i$ are în dreapta sa copilul cu numărul $i+1$, cu excepţia copilului cu numărul $N$ care are în dreapta sa copilul cu numărul $1$. Jocul se desfăşoară astfel: La etapa $i$ copilul aflat pe locul marcat cu roşu îşi va schimba locul de $p{~i~}$ ori cu copilul aflat în dreapta sa, $p{~i~}$ fiind al $i$-lea element din şirul numerelor prime.
h2. Cerinta
 
Fiind dat numărul $N$ de copii şi numerele de pe tricourile lor în rândul în care erau aşezaţi la început, să se determine:
 
# Pentru primul joc numărul $M$ de copii care rămân astfel încât numerele de pe tricouri să fie în ordine strict crescătoare
 
# Pentru al doilea joc, care vor fi vecinii din dreapta şi din stânga copilului cu numărul 1 dupa $k$ etape ale jocului.
 
 
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $cerc5.in$ ...
În fişierul $cerc5.in$, pe prima linie se află separate prin spaţii trei numere naturale:
 
* $p$ – numărul jocului (1 sau 2),
 
* $N$ – numărul de copii
 
* $K$ numărul de etape ale celui de al doilea joc.
 
Pe linia următoare se află $N$ numere naturale nenule, distincte două câte două, separate prin câte un spaţiu, reprezentând numerele de pe tricourile copiilor, în ordinea în care sunt aşezaţi pe rândul iniţial.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $cerc5.out$ ...
* Dacă valoarea lui $p$ este $1$, se va rezolva numai cerinţa $1$. În acest caz, fişierul de ieşire $cerc5.out$ va conţine un număr natural $M$ reprezentând numărul de copii rămaşi.
 
* Dacă valoarea lui $p$ este $2$, se va rezolva numai cerinţa $2$. În acest caz, fişierul de ieşire $cerc5.out$ va conţine două numere naturale, reprezentând, în această ordine, vecinul din dreapta şi vecinul din stânga al copilului cu numărul $1$ după cele $K$ etape.
 
h2. Restricţii
* $... ≤ ... ≤ ...$
* $3 ≤ $N$ ≤ 100.000$
 
* $1 ≤ $K$ ≤ 50.000$
h2. Exemplu
table(example). |_. cerc5.in |_. cerc5.out |
| This is some
  text written on
  multiple lines.
| This is another
  text written on
  multiple lines.
| 1 5 3
1 3 2 4 5
| 4
|
h3. Explicaţie

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.