Fişierul intrare/ieşire:carti.in, carti.outSursăGrigore Moisil 2008, clasa a 10-a
AutorCsaba PatcasAdăugată defilipbFilip Cristian Buruiana filipb
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie4736 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Carti

Alice si Bob joaca un joc de carti. Ei folosesc carti de poker, asul avand valoarea 1, valetul valoarea 11, dama valoarea 12, iar regele valoarea 13. Restul cartilor au valoarea egala cu cea scrisa pe ele (2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10). Alice incepe jocul, apoi cei doi jucatori muta alternativ. La fiecare pas jucatorul aflat la mutare poate ridica de pe masa un numar de cel mult k carti, cu conditia ca acestea sa aiba valori consecutive. Pierde jucatorul care nu mai poate muta.

Cerinta

Data fiind o configuratie de carti, determinati castigatorul jocului, presupunand ca ambii jucatori joaca optim.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului carti.in se afla numarul natural c, reprezentand numarul configuratiilor de carti scrise in fisier. Fiecare configuratie va fi descrisa prin doua linii. Prima linie dintre cele doua contine doua numere naturale separate printr-un spatiu. Primul reprezinta numarul cartilor aflate pe masa la inceputul jocului, al doilea este numarul k, avand semnificatia din enunt. A doua linie descrie cartile aflate pe masa intr-o ordine oarecare. Pe o astfel de linie precizarile cartilor sunt separate printr-un singur spatiu. O carte va fi descrisa printr-un numar de la 2 la 10 inclusiv sau prin caracterele A (as), J (valet), Q (dama), sau K (rege).

Date de iesire

Fisierul de iesire carti.out va contine exact atatea linii cate configuratii apar in fisierul de intrare. Fiecare linie a fisierului de iesire va contine Alice sau Bob, in functie de castigatorul jocului.

Restrictii

  • 1 ≤ k ≤ 13
  • In descrierea unei configuratii fiecare carte va aparea o singura data
  • Numarul configuratiilor din fisier nu va depasi 15

Exemplu

carti.incarti.out
4
13 3
A 2 3 4 5 6 7 8 9 10 J Q K
2 2
K J
2 2
Q K
2 1
4 5
Alice
Bob
Alice
Bob
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content