Fişierul intrare/ieşire:car.in, car.outSursăpreONI 2005 Runda 2
AutorCosmin Silvestru NegruseriAdăugată de
Timp execuţie pe test0.3 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Car

Ionel a implinit 18 ani si a luat permisul de conducere, azi vrea sa mearga de la el acasa pana la scoala cu masina si singura conditie pe care i-a impus-o tatal sau e aceea de a nu lua foarte multe curbe! Pentru a primi masina si alta data, Ionel vrea sa il impresioneze pe tatal sau si sa mearga pe drumul cel mai putin costisitor din punct de vedere al curbelor. Orasul e reprezentat de o matrice de N linii si M coloane, un element al matricii fiind 0 daca pe acolo poate trece masina si 1 daca nu. Masina se poate misca dintr-o celula a matricii in toate cele 8 celule adiacente, daca ele sunt libere. Costul unui drum de la pozitia initiala la pozitia finala este data de suma costurilor miscarilor. O miscare in directia de mers are costul 0, o miscare la 45 de grade fata de directia de mers are costul 1, o miscare la 90 de grade are costul 2, una la 135 de grade are costul 3 iar una la 180 de grade are costul 4. La momentul initial masina poate porni in oricare dintre cele 8 directii, daca celula din directia respectiva este marcata cu 0.

Cerinta

Determinati pentru Ionel costul minim din punct de vedere al curbelor de la o pozitie initiala la o pozitie finala.

Date de Intrare

Pe prima linie a fisierului de intrare car.in se gasesec doua numere naturale: N (numarul de linii al matricii) si M (numarul de coloane al matricii). Pe urmatoarea linie sunt numerele Si - linia pozitiei initiale a masinii lui Ionel, Sj - coloana pozitiei initiale ale masinii lui Ionel, Fi - linia pozitiei finale, Fj - coloana pozitiei finale. Pe urmatoarele N linii sunt cate M numere de 0 sau 1.

Date de Iesire

Pe prima linie a fisierului de iesire car.out se va gasi costul minim al unui drum de la pozitia initiala la pozitia finala. Daca nu exista nici un drum se va afisa -1.

Restrictii

  • 0 ≤ N, M ≤ 500

Exemplu

car.incar.out
5 5
1 1 1 4
0 1 1 0 1
1 0 1 0 1
0 1 1 1 0
1 0 1 0 1
1 1 0 1 1
9
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content