Fişierul intrare/ieşire:camera.in, camera.outSursăpreONI 2006 Runda 2
AutorCosmin Silvestru NegruseriAdăugată de
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Camera

Zebu si-a cumparat recent o noua parcela de pamant pe care vrea sa isi extinda afacerea cu gaini, dar el este foarte ingrijorat de hotii care pot afecta bunastarea afacerii. Un prieten care a fost recent in State i-a facut cadou o camera de filmat foarte performanta care are capacitatea de a filma dupa un unghi de 360 de grade. Zebu este foarte bucuros de aceasta achizitie pe care o poate folosi imediat pentru a supraveghea parcela nou cumparata. Dar camera nu poate supraveghea intreaga parcela daca este dispusa in orice punct al acesteia, si Zebu este curios care e suprafata pe care camera poate fi pozitionata astfel ca toate punctele parcelei sa poata fi supravegheate. Parcela o putem modela ca un poligon cu N varfuri, iar camera ca un punct in interiorul acestui poligon.

Cerinta:

Determinati aria zonei unde poate fi amplasata camera!

Date de Intrare:

Fisierul camera.in va contine pe prima linie un numar intreg ce reprezinta valoarea lui N. Pe urmatoarele N linii se vor afla cate doua numere intregi separate prin un singur spatiu, pe a i+1-a linie se vor afla coordonatele celui de al i-lea varf.

Date de Iesire:

Fisierul camera.out va contine un singur numar real cu doua zecimale care reprezinta aria zonei in care poate fi plasata camera.

Restrictii:

  • 3 ≤ N ≤ 2000
  • -100000 ≤ xi, yi ≤ 100000, (xi, yi) sunt coordonatele varfurilor poligonului
  • Pentru 20% din teste marginile parcelei vor fi paralele cu axele de coordonate.
  • Doua numere reale se considera egale daca diferenta intre ele e cel mult 10-6.
  • Un rezultat va fi considerat corect daca diferenta intre el si solutia rezultatul returnat de solutia oficiala este ≤ 0.01.

Exemplu:

camera.incamera.out
9
5 1
5 2
1 3
3 4
2 8
5 5
9 6
7 3
9 2
2.86

Explicatie

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content