Diferente pentru problema/bursa intre reviziile #4 si #22

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="bursa") ==
Gigi are un pont la bursa. El stie pentru fiecare din urmatoarele $N$ zile care va fi pretul $P[$i$]$ al unei actiuni la compania X. Stiind ca el a reusit sa stranga suma de bani $S$ ( de pe la rude si prieteni ), ajutati-l sa faca profit maxim de pe urma acestui pont.
Afisati profitul maxim pe care il poate obtine Gigi si, pentru fiecare zi, cate actiuni trebuie sa vanda si cate trebuie sa cumpere de la compania X astfel incat sa faca profit maxim. Presupuneti ca Gigi poate cumpara in fiecare zi oricate actiuni doreste cu conditia sa ii ajunga banii pe care ii are. De asemenea puteti presupune ca Gigi poate vinde in orice zi oricate actiuni doreste dintre cele pe care le detine. Transferul de bani / actiuni se realizeaza instantaneu.
Gigi are un pont la bursa. El stie pentru fiecare din urmatoarele $N$ zile care va fi pretul $P[i]$ al unei actiuni la compania X. Stiind ca a reusit sa stranga suma de bani $S$ (de pe la rude si prieteni), afisati profitul maxim pe care il poate obtine Gigi. Presupuneti ca Gigi poate cumpara in fiecare zi oricate actiuni doreste, cu conditia sa ii ajunga banii pe care ii are. De asemenea, puteti presupune ca Gigi poate vinde in orice zi, oricate actiuni doreste, dintre cele pe care le detine. Transferul de bani / actiuni se realizeaza instantaneu.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $bursa.in$ ...
Fişierul de intrare $bursa.in$ contine pe prima linie numarul de zile, $N$, si suma de bani detinuta de Gigi, $S$. Pe cea de-a doua linie, cel de-al $i$-lea numar reprezinta pretul de vanzare / cumparare al unei actiuni in ziua $i$.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $bursa.out$ ...
Fişierul de ieşire $bursa.out$ va contine pe prima linie profitul maxim pe care il poate obtine Gigi.
h2. Restricţii
* $1 ≤ N ≤ 1 000 000$
* $1 ≤ N ≤ 100 000$
* $1 ≤ S ≤ 10 000 000 000$
* $1 ≤ P[i] ≤ 100 000 000$
* $1 ≤ P[i] ≤ 500 000$
* Se garanteaza ca suma de bani detinuta de Gigi se va incadra pe un intreg cu $64$ de biti, la orice moment de timp
h2. Exemplu
| 3 100
  7 1 12
| 1100
  0 0
  0 100
  100 0
|
h3. Explicaţie
...
$N = 3$, $S = 100$. Actiunile vor costa $7$ lei fiecare in prima zi, $1$ leu in a doua si $12$ lei in a treia zi. Pentru a obtine profit maxim, Gigi trebuie sa cumpere in a doua zi $100$ de actiuni si sa le vanda in a treia zi pe toate, obtinand astfel un profit de $1100$ lei.
 
== include(page="template/taskfooter" task_id="bursa") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
7245