Fişierul intrare/ieşire:bruiaj2.in, bruiaj2.outSursă Tabăra ICHB 2012, Ziua 1, Grupa 2
AutorDan Constantin SpatarelAdăugată despatarelDan-Constantin Spatarel spatarel
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie4608 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Bruiaj2

Operations:

Ellipse 360 Tower - Taipei, Taiwan

Acum 30 de minute Celula Roşie a anunţat că a amplasat un dispozitiv exploziv de foarte mare putere în Ellipse 360 Tower din Taipei, capabil să distrugă întreaga clădire. Teroriştii ameninţă că vor distruge imediat clădirea dacă se iau măsuri de evacuare a acesteia sau dacă se încearcă dezamorsarea bombei.

Considerăm ameninţarea reală. Cerinţele teroriştilor sunt inacceptabile, ca întotdeauna. Nu putem evacua clădirea, aşa că singura opţiune este să dezamorsăm bomba cât mai subtil posibil.

Pentru a avea maximum de eficienţă, bomba trebuie plasată la parter. Astfel, am redus spaţiul de căutare la un singur nivel.

Clădirea are forma unei elipse cu semiaxa majoră a şi semiaxa minoră b (ecuaţia perimetrului clădirii este (x / a)2 + (y / b)2 = 1). Avem la dispoziţie două dispozitive de detecţie a bombei, cu rază de acţiune configurabilă. Odată activat, un astfel de dispozitiv va putea detecta dacă bomba se află în interiorul cercului de rază egală cu raza sa de acţiune şi cu centrul în dispozitiv.

Voi va trebui să identificaţi două puncte de pe axa Ox, simetrice faţă de centrul clădirii, unde se vor poziţiona dispozitivele, astfel încât raza lor de acţiune să fie maximă, extremităţile clădirii să fie acoperite de dispozitive (punctele (-a, 0) şi (a, 0)), ariile de acoperire ale dispozitivelor să nu se suprapună şi nici să nu depăşească perimetrul clădirii.

This briefing is over.

Date de intrare

Fişierul de intrare bruiaj2.in conţine pe prima linie două numere naturale a şi b.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire bruiaj2.out se va găsi un singur număr strict pozitiv X, reprezentând poziţiile celor două dispozitive.

Restricţii

  • 1 ≤ b < a ≤ 1 000
  • X > 0
  • Cele două dispozitive vor avea coordonatele (-X, 0) respectiv (X, 0).
  • Pentru ca misiunea să aibă succes, coordonata X trebuie calculată cu o precizie de 10-4.

Exemplu

bruiaj2.inbruiaj2.out
4 2
3
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?