Diferente pentru problema/bile7 intre reviziile #1 si #3

Diferente intre titluri:

bile7
Bile7

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="bile7") ==
Poveste şi cerinţă...
Se da un arbore cu $N$ noduri, numerotate de la $1$ la $N$. Radacina arborelui este nodul $1$. In nodul $P$ se afla o bila albastra. In fiecare din celelalte noduri se afla ori o bila rosie, ori nicio bila. Se doreste eliberarea tuturor nodurilor de pe drumul de la nodul $P$ la radacina arborelui. Mai exact, trebuie sa mutam unele bile rosii, astfel incat in fiecare nod de pe drumul de la nodul $P$ la nodul $1$ (cu exceptia nodului $P$) sa nu se afle nicio bila. O mutare consta in a lua o bila rosie dintr-un nod $x$ si a o amplasa intr-un nod $y$ care este fiu al lui $x$, cu conditia ca nodul $y$ sa fie liber (adica sa nu contina nicio bila, fie ea rosie sau albastra). Bila albastra nu se poate muta din nodul $P$.
 
Determinati numarul minim de mutari necesare pentru ca niciunul din nodurile de pe drumul de la nodul $P$ la nodul $1$ sa nu contina vreo bila rosie.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $bile7.in$ ...
Prima linie a fisierului $bile7.in$ contine numerele intregi $N$, $P$ si $K$. $K$ reprezinta numarul total de bile rosii ce se afla in nodurile arborelui. Urmatoarele $N$ linii descriu structura arborelui: a $i$-a dintre aceste linii contine numarul $nfii(i)$, urmat de $nfii(i)$ numere $f{~1~}$, ..., $f{~nfii(i)~}$, avand semnificatia ca nodurile $f{~1~}$, ..., $f{~nfii(i)~}$ sunt fiii nodului $i$. Ultima linie contine $K$ numere intregi, reprezentand numerele nodurilor in care se afla cate o bila rosie. Toate numerele de pe aceeasi linie sunt separate prin cate un spatiu.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $bile7.out$ ...
In fisierul de iesire $bile7.out$ veti afisa numarul minim de mutari cerut. Daca nu exista nicio secventa de mutari care sa indeplineasca cerintele problemei, afisati numarul $-1$.
h2. Restricţii
* $... ≤ ... ≤ ...$
* $1 ≤ N ≤ 5000$
* $1 ≤ P ≤ N$
* $1 ≤ K ≤ N-1$
h2. Exemplu
table(example). |_. bile7.in |_. bile7.out |
| This is some
  text written on
  multiple lines.
| This is another
  text written on
  multiple lines.
|8 5 3
1 3
1 7
2 2 4
2 5 6
0
0
1 8
0
2 3 7
|2
|
h3. Explicaţie
 
...
 
== include(page="template/taskfooter" task_id="bile7") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.