Fişierul intrare/ieşire:bigfour.in, bigfour.outSursăACM-ICPC Faza Nationala 2018
AutorMihai CalanceaAdăugată de
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie16384 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Big Four

Ai un prieten contabil care te-a rugat să stai o după-amiază cu copiii săi, iar tu ai acceptat. Acum încerci să te joci cu ei, dar, aparent, majoritatea jocurilor pe care le practică aceştia au un substrat financiar. Astăzi vor să joace următorul joc:

- Există 4 firme, fiecare având un capital, care este un număr natural.
- La fiecare pas, jucătorul poate alege două firme cu capital A, respectiv B, şi să facă un merger. Astfel, cele două firme nu vor mai exista, iar în locul lor va lua naştere o singură firmă cu capital egal cu A + B.
- Din cauza anumitor reglementări ciudate, această operaţie se poate realiza doar dacă |A - B| <= D, pentru un anumit D fixat la începutul jocului.
- Scopul este ca la final să existe o singură firmă.

Este un joc destul de plictisitor pentru tine, dar ei sunt mici şi pot face asta toată ziua. Tu te gândeşti să scrii un scurt program care să analizeze mai multe configuraţii de joc şi să decidă pentru fiecare dacă există soluţie (i.e dacă există o secvenţă de paşi astfel încât la final să rămână o singură firmă).

Date de intrare

Fişierul de intrare bigfour.in va conţine pe prima linie valoarea T, reprezentând numărul de teste din fişier. Următoarele T linii vor conţine câte 5 numere naturale: reprezentând, în ordine, valoarea D, respectiv capitalul celor 4 firme din joc.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire bigfour.out se vor afla T linii, fiecare conţinând şirul "DA", in cazul in care testul corespunzator are solutie, respectiv "NU", daca testul nu are solutie.

Restricţii

  • Toate valorile din fisier (inclusiv T) sunt numere naturale din intervalul [1, 100].

Exemplu

bigfour.inbigfour.out
2
9 5 8 20 43
10 5 8 20 43
NU
DA
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?