Diferente pentru problema/bfs2 intre reviziile #7 si #9

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

p=. !problema/bfs2?gang1.jpg!
Stâlpul e în poziţie verticală (înclinare $0$). Fiecare jucător are o anumită forţă ($B[i]$ - forţa băiatului $i$, $F[i]$ - forţa fetei $i$). Jocul decurge astfel: la fiecare pas, fie băiatul cel mai apropiat de stâlp, fie fata cea mai apropiată de stâlp, va arunca mingea spre stâlp (băiatul spre dreapta, fata spre stânga), după care va ieşi din joc. După orice aruncare, stâlpul se va înclina suplimentar în partea opusă aruncătorului cu o valoare egală cu forţa acestuia. Bineînţeles, cu cât forţa aruncătorului este mai mare, cu atât stâlpul se va înclina mai mult. Mai mult, *stâlpul nu va reveni la înclinarea iniţială după aruncare.*
Stâlpul e în poziţie verticală (înclinare $0$). Fiecare jucător are o anumită forţă ( $B[i]$ - forţa băiatului $i$, $F[i]$ - forţa fetei $i$). Jocul decurge astfel: la fiecare pas, fie băiatul cel mai apropiat de stâlp, fie fata cea mai apropiată de stâlp, va arunca mingea spre stâlp (băiatul spre dreapta, fata spre stânga), după care va ieşi din joc. După orice aruncare, stâlpul se va înclina suplimentar în partea opusă aruncătorului cu o valoare egală cu forţa acestuia. Bineînţeles, cu cât forţa aruncătorului este mai mare, cu atât stâlpul se va înclina mai mult. Mai mult, *stâlpul nu va reveni la înclinarea iniţială după aruncare.*
p=. !problema/bfs2?gang2.jpg!
h2. Date de intrare
Fişierul $bfs.in$ conţine pe prima linie trei numere $N, M$ şi $S$ reprezentând numărul de băieţi, numărul de fete şi înclinarea maximă admisă a stâlpului. Pe a doua linie se vor găsi $N$ numere naturale reprezentând forţele băieţilor. Pe a treia linie se vor găsi $M$ numere naturale reprezentând forţele fetelor. Pe a patra linie se va găsi $Q$ reprezentând numărul de interschimbări efectuate. Urmează $Q$ linii de forma $“[B|F] x y”$ (fără ghilimele), unde $[B|F]$ reprezintă în ce grup se face interschimbarea, iar $x$ şi $y$ reprezintă poziţiile între care se realizează interschimbarea.
Fişierul $bfs2.in$ conţine pe prima linie trei numere $N, M$ şi $S$ reprezentând numărul de băieţi, numărul de fete şi înclinarea maximă admisă a stâlpului. Pe a doua linie se vor găsi $N$ numere naturale reprezentând forţele băieţilor. Pe a treia linie se vor găsi $M$ numere naturale reprezentând forţele fetelor. Pe a patra linie se va găsi $Q$ reprezentând numărul de interschimbări efectuate. Urmează $Q$ linii de forma $“[B|F] x y”$ (fără ghilimele), unde $[B|F]$ reprezintă în ce grup se face interschimbarea, iar $x$ şi $y$ reprezintă poziţiile între care se realizează interschimbarea.
h2. Date de ieşire
Fişierul $bfs.out$ conţine $Q$ linii, astfel pe linia $i$ aflându-se valoarea $1$, dacă jocul se poate termina cu succes dupa primele $i$ interschimbări şi $0$ în caz contrar.
Fişierul $bfs2.out$ conţine $Q$ linii, astfel pe linia $i$ aflându-se valoarea $1$, dacă jocul se poate termina cu succes dupa primele $i$ interschimbări şi $0$ în caz contrar.
h2. Restricţii
* $1 ≤ B[i], F[i], S ≤ 10^9^,$ pentru orice $i$
* Pentru fiecare schimbare se garantează că $|x - y| = 1$
* *Se garantează că, înainte de efectuarea primei interschimbări, jocul se poate termina cu succes.*
* Pentru teste în valoare de $10$ puncte $N, M ≤ 100$ şi  $Q ≤ 250$
* Pentru alte teste în valoare de $20$ puncte $N,M ≤ 2500$ şi  $Q ≤ 6000$
* Pentru alte teste în valoare de $65$ puncte $N,M ≤ 100000$ şi  $Q ≤ 35000$
* Pentru teste în valoare de $10$ puncte $N, M ≤ 100$ şi $Q ≤ 250$
* Pentru alte teste în valoare de $20$ puncte $N,M ≤ 2500$ şi $Q ≤ 6000$
* Pentru alte teste în valoare de $65$ puncte $N,M ≤ 100000$ şi $Q ≤ 35000$
h2. Exemplu

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.