Fişierul intrare/ieşire:berarii2.in, berarii2.outSursăFMI No Stress 2012
AutorMarius DumitranAdăugată demarius135Dumitran Adrian Marius marius135
Timp execuţie pe test0.7 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Berarii2

Berila s-a decis sa se mute in vara asta intr-un oras nou, cu multe plaje frumoase. Berila a studiat planul orasului si a selectat N intersectii in care ar putea sta, M starzi unidirectionale intre acestea precum si P berarii aflate in aceste intersectii. Dupa ce a analizat atent harta Berila a reazlizat ca exista intersectii din care nu poate ajunge la nici una din berariile agreate, acest lucru i se pare lui Berila inacceptabil, asa ca va roaga pe voi sa-i gasiti lista de intersectii din care nu poate ajunge la nici o berarie.

Date de intrare

Fişierul de intrare berarii2.in contine pe prima linie numarele N, M, P. Pe fiecare dintre urmatoarele M linii se afla X, Y, indicand un drum din intersectia X in intersectia Y. Pe ultimul rand se afla P numere, reprezentand intersectiile in care avem berarii.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire berarii2.out veti afisa pe primul rand Q numarul de intersectii din care nu se poate ajunge in berarii si pe fiecare din cele Q randuri o intersectie cu aceasta proprietate. Intersectiile vor fi afisate in ordine sortata.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 1 000 000
  • 1 ≤ M ≤ 1 000 000
  • 1 ≤ P ≤ 1 000
  • 1 ≤ X, Y ≤ N

Exemplu

berarii2.inberarii2.out
5 5 1
1 5
1 3
4 1
1 4
5 4
5
2
2
3
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content