Fişierul intrare/ieşire:bacterii2.in, bacterii2.outSursăONIS 2014, Runda Finala
AutorVlad DutaAdăugată defmins123FMI No Stress fmins123
Timp execuţie pe test1.7 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Bacterii2

Pe o planeta indepartata exista doua populatii de bacterii cu cate N, respectiv M indivizi. Pentru fiecare individ se cunoaste rezistenta acestuia la factori externi. Mai stim si ca atunci cand un individ din prima populatie avand rezistenta r1 se imperecheaza cu unul avand rezistenta r2 si care face parte din cea de-a doua populatie, rezulta un nou individ mutant care are rezistenta r1+r2. Stiind ca in timp, fiecare individ din prima populatie ajunge sa se imperecheze o singura data cu fiecare individ din cea de-a doua, determinati populatia mutanta rezultata.

Date de intrare

Fişierul de intrare bacterii2.in contine pe prima linie un numar natural T, numarul de teste. Fiecare test contine pe prima linie valoarea lui N. Pe urmatoarea linie se vor afla N valori, cea de-a i-a valoare (Ri) fiind rezistenta individului i din prima populatie. Pe urmatoarea linie se va gasi valoarea lui M. Apoi in mod similar pe urmatoarea linie vor fi M valori, cea de-a i-a valoare (Ri) fiind rezistenta individului i din cea de-a doua populatie.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire bacterii2.out pentru fiecare test se va afisa populatia rezultata sub forma de perechi de numere pozitive (rezistenta, numar_indivizi), fiecare pe cate o linie si sortate crescator dupa rezistenta. Intre doua teste consecutive se va lasa cate o linie libera.

Restricţii

  • 1 ≤ T ≤ 5
  • 1 ≤ N, M ≤ 30 000
  • 1 ≤ Ri ≤ 30 000

Exemplu

bacterii2.inbacterii2.out
2
1
1
1
2
2
1 2
2
1 1
3 1
 
2 2
3 2

Explicaţie

Pentru testul al 2-lea, au loc urmatoarele imperecheri:
1 + 1 = 2
1 + 1 = 2
2 + 1 = 3
2 + 1 = 3

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content