Diferente pentru problema/asmax intre reviziile #3 si #4

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

==Include(page="template/raw")==
(Arbore de Suma Maxima)
 
Se considera un arbore (graf neorientat, conex si aciclic) cu $N$ varfuri, in care fiecare varf $i$ are asociata o valoarea intreaga $V~i~$. Se defineste un subarbore al arborelui dat, ca fiind un subgraf conex nevid al acestuia (care poate coincide chiar cu arborele dat).
h2. Cerinta
h2. Date de Intrare
Prima linie a fisierului de intrare $asmax.in$ contine numarul intreg $N$, reprezentand numarul de varfuri ale arborelui. A doua linie a fisierului contine $N$ valori intregi, reprezentand valorile asociate nodurilor. A $i$-a valoare din acest sir reprezinta valoarea asociata nodului $i$. Urmatoarele $N-1$ linii contin cate doi intregi distuncti $a$ si $b$, separati printr-un spatiu, avand semnificatia ca exista muchie intre varful numerotat cu a si cel numerotat cu $b$.
Prima linie a fisierului de intrare $asmax.in$ contine numarul intreg $N$, reprezentand numarul de varfuri ale arborelui. A doua linie a fisierului contine $N$ valori intregi, reprezentand valorile asociate nodurilor. A $i$-a valoare din acest sir reprezinta valoarea asociata nodului $i$. Urmatoarele $N-1$ linii contin cate doi intregi distincti $a$ si $b$, separati printr-un spatiu, avand semnificatia ca exista muchie intre varful numerotat cu a si cel numerotat cu $b$.
h2. Date de Iesire
h2. Restrictii
* $1 ≤ N ≤ 16.000$
* $-1000 &le V~i~ ≤ 1000$
* $-1000 ≤ V~i~ ≤ 1000$
* Varfurile sunt numerotate cu numere distincte intre 1 si $N$
Exemple
 
h2. Exemplu
|asmax.in |asmax.out |

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.