Diferente pentru problema/alee intre reviziile #35 si #36

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="alee") ==
Parcul orasului a fost neglijat mult timp, astfel ca acum toate aleile sunt distruse. Prin urmare, anul acesta Primaria si-a propus sa faca reamenajari. Parcul are forma unui patrat cu latura de n metri si este inconjurat de un gard care are exact doua porti. Proiectantii de la Primarie au realizat o harta a parcului si au trasat pe harta un caroiaj care imparte parcul in N*N zone patrate cu latura de 1 metru. Astfel harta parcului are aspectul unei matrice patratice cu N linii si N coloane. Liniile si respectiv coloanele sunt numerotate de la 1 la N. Elementele matricei corespund zonelor patrate de latura 1 metru. O astfel de zona poate sa contina un copac sau este libera. Edilii orasului doresc sa paveze cu un numar minim de dale patrate cu latura de 1 metru zonele libere (fara copaci) ale parcului, astfel incat sa se obtina o alee continua de la o poarta la alta.
Parcul orasului a fost neglijat mult timp, astfel ca acum toate aleile sunt distruse. Prin urmare, anul acesta Primaria si-a propus sa faca reamenajari. Parcul are forma unui patrat cu latura de n metri si este inconjurat de un gard care are exact doua porti. Proiectantii de la Primarie au realizat o harta a parcului si au trasat pe harta un caroiaj care imparte parcul in N*N zone patrate cu latura de 1 metru. Astfel harta parcului are aspectul unei matrice patratice cu $N$ linii si $N$ coloane. Liniile si respectiv coloanele sunt numerotate de la 1 la $N$. Elementele matricei corespund zonelor patrate de latura 1 metru. O astfel de zona poate sa contina un copac sau este libera. Edilii orasului doresc sa paveze cu un numar minim de dale patrate cu latura de 1 metru zonele libere (fara copaci) ale parcului, astfel incat sa se obtina o alee continua de la o poarta la alta.
h2. Cerinta
h2. Date de intrare
Fisierul de intrare alee.in contine pe prima linie doua valori naturale N si M separate printr-un spatiu, reprezentand dimensiunea parcului, respectiv numarul de copaci care se gasesc in parc. Fiecare dintre urmatoarele M linii contine cate doua numere naturale X si Y separate printr-un spatiu, reprezentand pozitiile copacilor in parc (X reprezinta linia, iar Y reprezinta coloana zonei in care se afla copacul). Ultima linie a fisierului contine patru numere naturale X<sub>1</sub>, Y<sub>1</sub>, X<sub>2</sub>, Y<sub>2</sub>, separate prin cate un spatiu, reprezentand pozitiile celor doua porti (X<sub>1</sub>, Y<sub>1</sub> reprezinta linia si respectiv coloana zonei ce contine prima poarta, iar X<sub>2</sub>, Y<sub>2</sub> reprezinta linia si respectiv coloana zonei ce  contine cea de a doua poarta).
Fisierul de intrare $alee.in$ contine pe prima linie doua valori naturale $N$ si $M$ separate printr-un spatiu, reprezentand dimensiunea parcului, respectiv numarul de copaci care se gasesc in parc. Fiecare dintre urmatoarele $M$ linii contine cate doua numere naturale $X$ si $Y$ separate printr-un spatiu, reprezentand pozitiile copacilor in parc ($X$ reprezinta linia, iar $Y$ reprezinta coloana zonei in care se afla copacul). Ultima linie a fisierului contine patru numere naturale $X$<sub>1</sub>, $Y$<sub>1</sub>, $X$<sub>2</sub>, $Y$<sub>2</sub>, separate prin cate un spatiu, reprezentand pozitiile celor doua porti ($X$<sub>1</sub>, $Y$<sub>1</sub> reprezinta linia si respectiv coloana zonei ce contine prima poarta, iar $X$<sub>2</sub>, $Y$<sub>2</sub> reprezinta linia si respectiv coloana zonei ce  contine cea de a doua poarta).
h2. Date de iesire
h2. Restrictii
* 1 &le; N &le; 175
* 1 &le; M &le; N*N
* 1 &le; $N$ &le; 175
* 1 &le; $M$ &le; $N*N$
* Aleea este continua daca oricare doua placi consecutive au o latura comuna.
* Aleea incepe cu zona unde se gaseste prima poarta si se termina cu zona unde se gaseste cea de a doua poarta.
* Pozitiile portilor sunt distincte si corespund unor zone libere.

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.