Diferente pentru problema/adn2 intre reviziile #6 si #12

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="adn2") ==
Aurel este foarte pasionat de biologie. Lui ii place in special sa analizeze structura secventelor ADN. O secventa ADN este reprezentata ca un sir de caractere din multimea A, G, C si T. Aurel a identificat $M$ secvente ADN interesante. El ar dori sa raspunda la urmatoare intrebare: cate secvente ADN de lungime $N$ exista care sa contina ca subsecventa fiecare din cele $M$ secvente ADN? Ajutati-l pe Aurel sa raspunda la aceasta intrebare.
Aurel este foarte pasionat de biologie. Lui ii place in special sa analizeze structura secventelor ADN. O secventa ADN este reprezentata ca un sir de caractere din multimea $A, G, C$ si $T$. Aurel a identificat $M$ secvente ADN interesante. El ar dori sa raspunda la urmatoare intrebare: cate secvente ADN de lungime $N$ exista, care sa contina ca subsecventa fiecare din cele $M$ secvente ADN? Ajutati-l pe Aurel sa raspunda la aceasta intrebare.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $adn2.in$ va contine pe prima linie doua numere naturale, $N$ si $M$, avand semnificatia din enunt. Pe urmatoarele $M$ linii se afla cate o secventa ADN.
Fisierul de intrare $adn2.in$ va contine pe prima linie $T$, numarul de teste. Fiecare test va avea pe prima sa line doua numere naturale, $N$ si $M$, avand semnificatia din enunt. Pe urmatoarele $M$ linii se afla cate o secventa ADN.
h2. Date de ieşire
Fişierul de ieşire $adn2.out$ va contine numarul de secvente ADN cu proprietatile din enunt modulo **666013**.
In fisierul de iesire $adn2.out$ se vor afisa $T$ linii, pe linia $i$ gasindu-se raspunsul pentru testul $i$, modulo **666013**.
h2. Restricţii
* $T = 5$
* $N ≤ 300$
* $M ≤ 8$
* Lungimea maxima a secventelor ADN din fisierul de intrare este 20.
* Lungimea maxima a unei secvente ADN din fisierul de intrare este $20$.
h2. Exemplu
table(example). |_. adn2.in |_. adn2.out |
| 14 5
| 1
14 5
ACT
CTA
GA

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
9533