Pagini recente » Cod sursa (job #2261208) | Cod sursa (job #1591031) | Cod sursa (job #1469424) | Cod sursa (job #782252) | Diferente pentru implica-te/arhiva-educationala intre reviziile 26 si 27
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
Se propune construirea unei noi arhive de probleme care sa aiba exclusiv scop educational. Spre deosebire de probleme de concurs in care se imbina mai multi algoritmi si rezolvarea de obicei nu este evidenta, problemele din aceasta arhiva vor fi create special pentru cei care vor sa invete cum sa implementeze un algoritm sau o metoda de rezolvare anume. Se va permite accesul la teste, surse si se vor da si link-uri catre documentatie. Mai multe despre acest proiect gasiti 'aici':propuneri/6-arhiva-educationala.
h2. Responsabili de proiect
(toc)*{text-align:center} *Continut*
* 'De ce m-as baga?':implica-te/arhiva-educationala#dece
* 'Cum pot sa contribui?':implica-te/arhiva-educationala#cum
* 'Cine lucreaza':implica-te/arhiva-educationala#cine
* 'Continutul arhivei':implica-te/arhiva-educationala#probleme
* 'Documentatie':implica-te/arhiva-educationala#documentatie
* 'Sugestii':implica-te/arhiva-educationala#sugestii
Mai jos sunt trecuti utilizatorii care sunt implicati in dezvoltarea acestui proiect:
h2(#dece). De ce m-as baga?
h2(#cum). Cum pot sa contribui?
1. Contacteaza unul din responsabilii pentru acest proiect pe forumul infoarena:
* == user(user="filipb" type="tiny") ==
* == user(user="PaulDB" type="tiny") ==
h2. Continutul arhivei
2. Precizeaza in mesajul tau de intentie ce probleme doresti sa pregatesti. Problemele pe care le-ai ales trebuie sa se regaseasca in tabelul de mai jos sau poti veni cu un algoritm nou care nu e trecut in tabel, iar acesta se va completa corespunzator. Problemele nu trebuie sa fie repartizate nimanui in momentul in care sunt alese.
3. Dupa ce ai obtinut acordul unui responsabil de proiect, poti incepe sa editezi problemele. Trebuie sa redactezi enuntul, sa faci teste si eventual un evaluator. Documentatia necesara se gaseste 'aici':implica-te/arhiva-educationala#documentatie.
h2(#cine). Cine lucreaza
* == user(user="gabitzish1" type="tiny") ==
* == user(user="Florian" type="tiny") ==
* == user(user="Tabara" type="tiny") ==
h2(#probleme). Continutul arhivei
In tabelul de mai jos se afla cei mai importanti algoritmi care trebuie sa se gaseasca sub forma de probleme in arhiva educationala. Pentru fiecare problema este trecut si un responsabil. Responsabilul pe problema va fi cel care s-a oferit prin voluntariat sa o introduca in arhiva. El va fi cel care va scrie enuntul, va crea testele si eventual un evaluator.
|Diagrame Voronoi|Geometrie|-|==Stars(rating="0" scale="1" type="small")==|
Mentionam faptul ca anumiti algoritmi pot fi implementati in complexitati diferite. De exemplu, pentru algoritmul de drumuri minime al lui Djikstra exista atat o solutie de complexitate {$O(N^2^)$}, cat si o solutie {$O(M log{~2~} N)$}. In acest caz, propunem sa nu se faca doua probleme diferite, ci sa se diferentieze punctajul in functie de rezolvare. Diferentierea pentru diferite abordari (complexitati) va fi precizata clar in enunt la rubrica de restrictii. De exemplu: "Un algoritm de complexitate {$O(N^2^)$} obtine $50$ de puncte", "Algoritmul Ford-Fulkerson obtine 30 de puncte. Pentru punctaj maxim este necesara implementarea algoritmului lui Dinic.".
*Comentarii:*
h2(#sugestii). Sugestii
_Cosmin:_ ar fi misto sa facem niste useri, admin sau comisie 1 2 3, ca sa poata fi cautate in arhiva usor solutiile oficiale, sau putem pune link la ele din textul problemei.
_Cosmin:_ de asemenea nu cred ca trebuie sa ne chinuim la teste foarte tare, e important ca pe teste sa iti dai seama daca algoritmul e corect si din timpii de executie te poti prinde cat de eficient e.
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.