Pagini recente » Istoria paginii utilizator/alxtsa | Diferente pentru onis-2015/runda-2 intre reviziile 5 si 4 | Istoria paginii heapuri | Profil AlexLavarez | Diferente pentru grigore-moisil-2010/solutii/egipt intre reviziile 6 si 7
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
!grigore-moisil-2010/solutii/egipt?2.png!
Rezultă că numărul minim de interschimbări care sunt necesare pentru ordonarea şirului este:
$min(m12, m21) + min(m23, m32) + min(m13, m31) + 2|m12 − m21| $
$min(m12, m21) + min(m23, m32) + min(m13, m31) + 2|m12 − m21|$
Realizarea interschimbărilor:
!grigore-moisil-2010/solutii/egipt?3.png!
Rezolvare cu metoda greedy
Rezolvarea se face în două faze. În prima fază vom pune la loc elementele egale cu $1$. Pornim cu trei variabile: $i$ va itera pornind din prima poziţie şi va merge până în ultima poziţie unde trebuie să ajungă un element egal cu $1$; $i2$ va porni din prima poziţie unde trebuie să ajungă un element egal cu $2$ şi va merge pâna la ultima poziţie de acest fel; similar $i3$ va itera pe intervalul unde trebuie să ajungă elementele egale cu $3$.
$i2$ şi $i3$ vor fi poziţionate întotdeauna asupra unui element egal cu $1$. Dacă elementul pe care am poziţionat $i$ este egal cu $1$, nu trebuie să facem nimica, doar incrementăm $$i. Dacă acesta este egal cu $2$, vom schimba elementele de pe locurile $i$ şi $i2$ şi vom incrementa $i$, iar pe $i2$ îl poziţionăm pe următorul element egal cu $1$. Dacă cu $i2$ am depăşit pragul din dreapta al intervalului (adică ultimul loc unde trebuie să ajungă $2$), elementul de pe poziţia $i$ îl vom schimba cu elementul arătat de $i3$. Procedăm similar pentru elementele egale cu $3$.
$i2$ şi $i3$ vor fi poziţionate întotdeauna asupra unui element egal cu $1$. Dacă elementul pe care am poziţionat $i$ este egal cu $1$, nu trebuie să facem nimica, doar incrementăm $i$. Dacă acesta este egal cu $2$, vom schimba elementele de pe locurile $i$ şi $i2$ şi vom incrementa $i$, iar pe $i2$ îl poziţionăm pe următorul element egal cu $1$. Dacă cu $i2$ am depăşit pragul din dreapta al intervalului (adică ultimul loc unde trebuie să ajungă $2$), elementul de pe poziţia $i$ îl vom schimba cu elementul arătat de $i3$. Procedăm similar pentru elementele egale cu $3$.
În a doua fază vor ajunge şi elementele egale cu $2$ şi $3$ la locul lor, prin interschimbări evidente.
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.