Diferente pentru fmi-no-stress-9/solutii intre reviziile #57 si #58

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Rămâne acum să vedem cum putem număra numărul de inversiuni. O primă soluţie ar fi chiar să observăm că algoritmul bubblesort rezolvă optim (în sensul că va da numărul minim de swap-uri) problema de mai sus, să aplicăm bubblesort pe Bt şi să numărăm numărul de swap-uri. Această soluţie are complexitate O(N ^ 2) şi ar trebui să obţină 70-80 de puncte.
Pentru 100p va trebui să numărăm inversiunile mai inteligent, folosind un arbore indexat binar/arbore de intervale sau algoritmul mergesort, însă ideile din spatele lor nu le voi mai prezenta în acest articol, ele putând fi găsite printr-o simplă căutare pe google. Astfel se obţine complexitatea dorită O(NlogN). De menţionat că şi o soluţie în O(Nsqrt(N)) ia punctaj maxim.
h2. "Foametea":https://www.infoarena.ro/problema/foametea
 
Problema.
 
h2. "PS":https://www.infoarena.ro/problema/ps
Problema se poate modela ca un graf bipartit in care cele doua multimi de noduri sunt reprezentate de elevi, respectiv de probleme, iar aparententa in tema sunt muchiile. Ce ramane de facut este sa vedem daca gasim o multime de muchii astfel incat toate nodurile apar o singur data. Daca o putem gasi, atunci aceasta este solutia in care un elev rezolva o singura tema. Altfel, putem afisa orice solutie simpla in care asociem problemele oricarui elev, caz in care un elev va rezolva $2$ probleme. O particularitate al grafului creat este ca gradul fiecarui nod este cel mult $2$. Partea de cuplaj poate fi rezolvata cu algoritmi clasici de cuplaj maxim in graf bipartit si se poate demonstra ca vor gasi solutia in timp $O(N)$. Totusi, aceasta parte se poate rezolva si mai simplu. Este clar ca putem include muchiile asociate unui nod de grad $1$ in multimea de cuplaj. Le alegem pe acestea si apoi le scoatem din graf. Este clar ca acest proces poate crea si alte noduri de grad $1$. Vom continua sa le adaugam in cuplaj. Cand se termina aceasta procedura, este clar ca toate nodurile ramase au grad $2$. Rezolvam pe rand aceste componente conexe. Acest tip de graf admite un cuplaj perfect trivial si il putem reduce la prima problema daca ne fixam o muchie pe care o adaugam in cuplaj.

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.