Diferente pentru documentatie/textile intre reviziile #40 si #41

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

h2. Limbajul Textile
(TODO): Copy from buru.
 
Pentru reguli generale despre regulile de formatare ale limbajului Textile accesati acest link: "http://hobix.com/textile/":http://hobix.com/textile/
*ATENTIE!* Evitati folosirea codului HTML in cadrul Textile.
h2. Formatarea task-urilor
 
Acceseaza "template-ul":template/newtask pentru a vedea structura generala a unui task in cod Textile.
Structura unui task este urmatoarea:
 
h3. Template header
 
La inceputul enuntului se adauga: $==Include(page="template/taskheader" task_id="*nume_task*")==$
unde $nume_task$ reprezinta numele task-ului la care lucrezi.
 
h3. Alte template-uri
 
In cazul ca problema a fost importata de pe _infoarena 1.0_ veti vedea urmatoarea linie $==Include(page="template/raw")==$. Daca nu sunteti multumit de rezultatul final, dar nu mai aveti chef sa editati in continuare, puteti include linia $==Include(page="template/cleanup")==$
 
h3. Enunt (poveste)
 
In editarea enunturilor se vor respecta urmatoarele reguli: toate variabilele, constantele sau nume de fisiere se va folosi fie modificatorul *{@ $...$ @}* (in caz ca nu merge se foloseste *{@ {$...$} @}*). Daca doriti ca textul dintre modificatori sa nu fie interpretat ca Textile puteti folosi in schimb modificatorul *{@ @...@ @}*, respectiv *{{@@...@@} }* in cazul ca nu merge prima varianta.
In general, nu se foloseste bold sau alti modificatori. Daca aveti probleme cu inserarea unui anumit caracter puteti consulta aceasta "lista":http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_HTML_decimal_character_references si sa folosit direct codul HTML de acolo.
 
h3. Expresii
 
Pentru constante se va folosi *{@$...$@}* (eg. *{@$7$@}* → $7$). Pentru ridicare se va pune exponentul intre *{@^...^@}* (eg. *$7^9^$* → $7^9^$). Pentru virgula zecimala se va folosi '*.*'. Pentru numere lungi (eg. 1234567890) este preferata gruparea cifrelor cate 3 pentru baza 10, sau cate 4 pentru bazele 2 si 16. Pentru celelalte baze decizia va apartine. Folositi un singur spatiu pentru despartirea grupelor. Exemple: $1 234 567 890$, $10 0010 1101 1011$, $A4 FAFF A9AB CDC3$, $10 333.445 56$. Pentru scrierea numerelor in baze care necesita litere se vor folosi majuscule.
 
h3. Date de intrare/iesire
 
Titlurile de tipul "Date de intrare", "Date de iesire", etc. se scriu astfel: {@ h2. Titlu @} urmat de o linie noua. Pe linia urmatoare se mentioneaza numele fisierului de intrare, si formatul acestuia folosind conventiile de formatare de mai sus. Se va folosi majuscula doar pentru primul cuvant (formele "Date De Intrare" sau "Date de Intrare" nu sunt corecte).
 
h3. Restrictii
 
Restrictiile se pun intr-o lista nenumerotata folosind caracterul *{@*@}* la inceputul fiecarui rand. Oriunde se intalnesc variabile si constante se folosesc modificatorii mentionati (eventual pentru intregul rand). Pentru a insera ≤, <, ≥, sau > folositi codurile HTML corespunzatoare (de exemplu: {@≤@} pentru ≤ si {@≥@} pentru ≥). O lista completa de caractere speciale gasiti "aici":http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_XML_and_HTML_character_entity_references.
 
h3. Exemple
 
Exemplul il veti pune intr-un tabel formatat similar celui din "template":http://www.infoarena.ro/template/newtask. Prima coloana a tabelului va fi formatata in felul urmator:
@table(example). |_. task_id.in |_. task_id.out |@
unde $task_id$ reprezinta id-ul taskului editat.
Pentru coloane aditionale veti adauga in continuare @_. nume_coloana |@ de cate ori este necesar.
Fiecare din liniile de tabel ce urmeaza se va reprezenta pe coloane, fiecare celula fiind separata prin pipe  |:
{@ | coloana 1 | coloana 2 | coloana 3 | coloana 4 | @}
Se pot introduce mai multe linii intr-o singura celula a tabelului folosind, evident, new line. Daca doriti sa introduceti linii goale in tabel folositi @ @.
Se recomanda ca explicatiile exemplelor sa fie incluse separat, imediat sub tabelul cu exemple, folosind un titlu {@h3@}:
{@h3. Explicatii@}
 
h3. Poze
 
Pentru a introduce poze intr-un task intai este necesara atasarea lor (se foloseste link-ul _Ataseaza_ care se gaseste in coltul dreapta-sus langa _Editeaza_). Dupa ce poza e atasata aceasta se include in cod astfel: @!nume_pagina?nume_poza.extensie!@ unde @nume_pagina@ reprezinta numele paginii (spre exemplu numele acestei pagini este _textile_) si @nume_poza.extensie@ este numele sub care a fost incarcat fisierul.
 
h3. Template footer
 
Se include linia $==Include(page="template/taskfooter" task_id="*nume_task*")==$ la sfarsit unde $nume_task$ reprezinta numele task-ului la care se lucreaza.
 
h3. Fragmente de cod
@== code(c) |@

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.