Diferente pentru documentatie/arhiva-educationala intre reviziile #3 si #8

Diferente intre titluri:

documentatie/arhiva-educationala
Ghid pentru arhiva educationala

Diferente intre continut:

h2. Reguli privind enuntul
* Enuntul problemei va contine o sectiune speciala numita _Indicatii de rezolvare_, in care vor fi precizate link-uri catre diferite articole ce trateaza tema respectiva sau carti in care este prezentat subiectul in cauza.
* Pentru problemele in care exista mai multe rezolvari, se va preciza punctajul orientativ obtinut de fiecare complexitate sau metoda in parte. De exemplu, pentru algoritmul de drumuri minime a lui Djikstra, se poate preciza ca un algoritm de complexitate {$O(N^2^)$} obtine $50$ de puncte, in timp ce o abordare {$O(Mlog{~2~}N)$} conduce la obtinerea punctajului maxim.
* Enuntul problemei va contine o sectiune speciala numita _Indicatii de rezolvare_, in care va fi prezentata o explicatie succinta a metodei de rezolvare a problemei. Tot in aceasta sectiune, vor fi precizate link-uri catre diferite articole ce trateaza tema respectiva sau carti in care este prezentat subiectul in cauza.
* Pentru problemele in care exista mai multe rezolvari, se va preciza punctajul orientativ obtinut de fiecare complexitate sau metoda in parte. De exemplu, pentru algoritmul de drumuri minime a lui Djikstra, se poate preciza ca un algoritm de complexitate {$O(N^2^)$} obtine $50$ de puncte, in timp ce o abordare {$O(Mlog{~2~}N)$} conduce la obtinerea punctajului maxim. Si solutiile neoptime vor fi insostite de o explicatie minimala.
* Se recomanda folosirea imaginilor pentru a ilustra mai bine cerinta sau pentru a explica mai bine metoda de rezolvare.
* In fiecare problema va aparea un link catre sursa oficiala, scrisa de unul din membrii echipei infoarena sau de voluntarul care a creat problema.
* Optional, se pot preciza o serie de probleme de pe site-uri cu evaluator automat ('infoarena':/, 'sgu':http://acm.sgu.ru, 'uva':http://acm.uva.es, 'timus':http://acm.timus.ru, etc), a caror rezolvare se bazeaza pe algoritmul in cauza. Link-urile catre aceste probleme vor aparea la sectiunea _Probleme suplimentare_.
* Se recomanda precizarea unui set de probleme de pe site-uri cu evaluator automat ('infoarena':/, 'sgu':http://acm.sgu.ru, 'uva':http://acm.uva.es, 'timus':http://acm.timus.ru, etc), a caror rezolvare se bazeaza pe algoritmul in cauza. Link-urile catre aceste probleme vor aparea la sectiunea _Aplicatii_. De asemenea, daca algoritmul sau structura de date prezentata este o subproblema a unui alt algoritm mai dificil, in aceasta sectiune va fi explicata pe scurt legatura dintre cele doua probleme. Daca este posibil, problema mai dificila va fi insotita de un link tot in 'arhiva educationala':arhiva-educationala.
h2. Reguli privind testele si sursele
* Toate testele si sursele trimise vor fi vizibile oricarui utilizator.
* Toate testele si sursele trimise vor fi vizibile oricarui utilizator.
* Sursele oficiale (date ca exemplu de implementare la _Indicatii de rezolvare_) trebuie scrise cat mai lizibil si trebuie insotite de comentarii pentru a fi accesibile oricarui utilizator.
* Aproximativ 20%-30% din testele folosite la evaluare vor trebui sa aiba dimensiuni mici astfel incat sa poata fi verificate manual.
* Testele trebuie verificate daca respecta restrictiile folosind functia $assert$.
* Optional, evaluatorul pentru o problema trebuie sa returneze mesaje cat mai diversificate pentru ca utilizatorii sa isi poate descoperi usor eventualele greseli.
h2. Exemple
Exemple de probleme pentru aceasta arhiva gasiti mai jos:
* 'Algoritmul lui Euclid':problema/euclid2
* 'Cel mai lung subsir comun':problema/cmlsc
* 'Algoritmul lui Dijkstra':problema/dijkstra
* 'Range minimum query':problema/rmq
* 'Ciclu eulerian':problema/ciclueuler
* 'Componente biconexe':problema/biconex
* 'Flux maxim':problema/maxflow
* 'Trie':problema/trie

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.