Diferente pentru documentatie/arhiva-educationala intre reviziile #2 si #3

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="documentatie/sidebar")==
Problemele din arhiva educationala se creeaza la fel ca orice alta problema de pe infoarena. Pentru a afla cum poti crea o problema, consulta materialele de 'aici':/documentatie. Deosebirea dintre o problema obisnuita de pe infoarena si o problema din arhiva educationala este modul in care sunt formatate.
Astfel, o problema din arhiva educationala trebuie sa respecte in plus urmatoarele reguli:
Problemele din arhiva educationala se creeaza la fel ca orice alta problema de pe infoarena. Pentru a afla cum poti crea o problema, consulta materialul de 'aici':documentatie/editare-de-probleme. Deosebirea dintre o problema obisnuita de pe infoarena si o problema din arhiva educationala este modul in care sunt formatate.
Astfel, o problema din arhiva educationala trebuie sa respecte urmatorul set de reguli:
 
h2. Reguli privind enuntul
* Toate testele si sursele trimise vor fi vizibile oricarui utilizator.
* Enuntul problemei va contine o sectiune speciala numita _Indicatii de rezolvare_, in care vor fi precizate link-uri catre diferite articole ce trateaza tema respectiva sau carti in care este prezentat subiectul in cauza.
* Pentru problemele in care exista mai multe rezolvari, se va preciza la sectiunea _Restrictii_ sau eventual la _Indicatii de rezolvare_, punctajul orientativ obtinut de fiecare complexitate sau metoda in parte. De exemplu, pentru algoritmul de drumuri minime a lui Djikstra, se poate preciza ca un algoritm de complexitate {$O(N^2^)$} obtine $50$ de puncte, in timp ce o abordare {$O(Mlog{~2~}N)$} conduce la obtinerea punctajului maxim.
* Fiecare problema va avea si un link catre sursa oficiala, scrisa de unul din membrii echipei infoarena sau de unul din responsabilii de proiect. Linkul va fi introdus in enuntul problemei de autorul sursei sau de voluntarul pe problema.
* Pentru problemele in care exista mai multe rezolvari, se va preciza punctajul orientativ obtinut de fiecare complexitate sau metoda in parte. De exemplu, pentru algoritmul de drumuri minime a lui Djikstra, se poate preciza ca un algoritm de complexitate {$O(N^2^)$} obtine $50$ de puncte, in timp ce o abordare {$O(Mlog{~2~}N)$} conduce la obtinerea punctajului maxim.
* In fiecare problema va aparea un link catre sursa oficiala, scrisa de unul din membrii echipei infoarena sau de voluntarul care a creat problema.
* Optional, se pot preciza o serie de probleme de pe site-uri cu evaluator automat ('infoarena':/, 'sgu':http://acm.sgu.ru, 'uva':http://acm.uva.es, 'timus':http://acm.timus.ru, etc), a caror rezolvare se bazeaza pe algoritmul in cauza. Link-urile catre aceste probleme vor aparea la sectiunea _Probleme suplimentare_.
* De asemenea, tot optional, evaluatorul pentru problema trebuie sa returneze mesaje cat mai diverse pentru ca utilizatorii sa isi poate descoperi usor eventualele greseli.
 
h2. Reguli privind testele si sursele
 
* Toate testele si sursele trimise vor fi vizibile oricarui utilizator.
* Aproximativ 20%-30% din testele folosite la evaluare vor trebui sa aiba dimensiuni mici astfel incat sa poata fi verificate manual.
* In momentul in care sursa oficiala este finalizata si problema este verificata de un administrator, ea va fi introdusa in arhiva educationala.
* Optional, evaluatorul pentru o problema trebuie sa returneze mesaje cat mai diversificate pentru ca utilizatorii sa isi poate descoperi usor eventualele greseli.
 
h2. Exemple
Exemple de probleme pentru aceasta arhiva gasiti mai jos:
* 'Algoritmul lui Euclid':problema/euclid2
* 'Cel mai lung subsir comun':problema/cmlsc
* 'Algoritmul lui Dijkstra':problema/dijkstra
* 'Range minimum query':problema/rmq
 

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.