Diferente pentru concursul-de-informatica intre reviziile #12 si #14

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Daca ati trecut cu bine si de faza de scriere a programului, mai aveti doar partile de depanare si testare, care de multe ori se imbina. Metoda cea mai buna de depanare este urmatoarea:
* Incepeti cu un test nici prea simplu, nici prea complicat (si usor de urmarit cu creionul pe hartie) si executati-l de la cap la coada. Daca merge perfect, treceti la teste mai complexe (minim 4 teste si maxim 7-8). Daca le trece si pe acestea, puteti fi mandri. Legile lui Murphy in programare se aplica in continuare: "Depanarea nu poate demonstra ca un program merge; ea poate cel mult demonstra ca un program nu merge". Totusi, daca programul vostru a mers perfect pe 7-8 teste date la intamplare, exista sanse foarte mari sa mearga pe majoritatea testelor comisiei, sau chiar pe toate.
 
* Exemplul dat in enunt nu are in general nici o semnificatie deosebita (de fapt, are mai curand darul de a semana confuzie printre concurenti), iar daca programul merge pe acest test particular, nu inseamna ca o sa mearga si pe alte teste. In culegere nu a fost explicat pe larg algoritmul decat pe exemplul din enuntul fiecarei probleme, dar aceasta s-a facut numai pentru a nu supraincarca materialul.
 
* Exemplul dat in enunt nu are in general nicio semnificatie deosebita (de fapt, are mai curand darul de a semana confuzie printre concurenti), iar daca programul merge pe acest test particular, nu inseamna ca o sa mearga si pe alte teste. In culegere nu a fost explicat pe larg algoritmul decat pe exemplul din enuntul fiecarei probleme, dar aceasta s-a facut numai pentru a nu supraincarca materialul.
* Daca la unul din teste programul nu merge corespunzator, rulati din nou testul, dar de data aceasta procedura cu procedura. Dupa fiecare procedura evaluati variabilele si vedeti daca au valorile asteptate. In felul acesta puteti localiza cu precizie procedura, apoi linia unde se afla eroarea. Corectati in aceasta maniera toate erorile, pana cand testul este trecut.
h3. K)
==code(c) |
Nr_probleme_nerezolvate--;
    Nr_probleme_nerezolvate--;
}
==
h2(#concluzii). Concluzii
Probabil nu veti fi de acord cu toate sfaturile date mai sus. E bine insa sa le aplicati. Scopul pentru care ele au fost incluse in aceasta carte este de a ajuta concurentii sa se acomodeze mai usor cu atmosfera concursului. De multe ori, primul an de participare la olimpiada se soldeaza cu un rezultat cel mult mediu, deoarece, oricat ar spune cineva "ei, nu-i asa mare lucru sa mergi la un concurs", experienta acumulata conteaza mult. De aceea, abia de la a doua participare si uneori chiar de mai tarziu incep sa apara rezultatele. Intentia autorului a fost sa va usureze misiunea si sa va dezvaluie cateva din dificultatile de toate felurile care apar la orice concurs, pentru a nu va da ocazia sa le descoperiti pe propria piele. Poate ca aceste ponturi va vor fi de folos.
Probabil nu veti fi de acord cu toate sfaturile date mai sus. E bine insa sa le aplicati. Scopul pentru care ele au fost impartasite este de a ajuta concurentii sa se acomodeze mai usor cu atmosfera concursului. De multe ori, primul an de participare la olimpiada se soldeaza cu un rezultat cel mult mediu, deoarece, oricat ar spune cineva "ei, nu-i asa mare lucru sa mergi la un concurs", experienta acumulata conteaza mult. De aceea, abia de la a doua participare si uneori chiar de mai tarziu incep sa apara rezultatele. Intentia autorului a fost sa va usureze misiunea si sa va dezvaluie cateva din dificultatile de toate felurile care apar la orice concurs, pentru a nu va da ocazia sa le descoperiti pe propria piele. Sper ca aceste ponturi va vor fi de folos.

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
3719