Diferente pentru blog/viata-dupa-olimpiade-1 intre reviziile #4 si #30

Diferente intre titluri:

Viata de dupa olimpiade? (I)
Viata de dupa olimpiade (I) - Mediul academic

Diferente intre continut:

Evident, tot ce scrie aici sunt parerile mele personale, nu sunt adevaruri absolute, probabil multe idei sunt chiar gresite - nu e un ghid “how-to”, doar 'food for thought':http://wordnetweb.princeton.edu/perl/webwn?s=food%20for%20thought. Deci, sa incepem...
h1. Mediul academic
h2. Mediul academic
h2. Despre ce e vorba?
!{border: 1px solid gray;}blog/viata-dupa-olimpiade-1?phd072011s.png 85%!
 
h3. Despre ce e vorba?
Cred ca mediul academic se potriveste in special celor carora le-a placut partea teoretica de “computer science”, sa citeasca paper-uri, sa se gandesca toata ziua la probleme si idei, dar nu prea le-a placut sa le si implementeze in cod.
Cred ca alegerea asta trebuie facuta doar daca esti 100% convins ca asta e pasiunea ta, pentru ca este un drum foarte lung, destul de greu (faci foarte putini bani, inclusiv la PhD) si riscant. Daca esti convins, bravo tie, ideea in sine este foarte nobila si o sa poti sa zici ca ai impins omenirea si stiinta inainte intr-un anumit domeniu.
h2. Cum ajung acolo?
h3. Cum ajung acolo?
Primul pas e sa pleci cat mai repede din tara la o scoala din afara (as recomanda US). Trebuie sa faci undergraduate, si master si PhD si daca poti sa faci cat mai multe din astea in afara, e mai bine. In plus, ajuta sa ai cateva paper-uri (lucrari de cercetare) in undergraduate pt admitere la master si PhD.
h2. Cu cine sa mai vorbesc?
h3. Cu cine sa mai vorbesc?
Experienta mea in acest domeniu este bazata doar pe ce am citit si auzit de la alti oameni. Cateva exemple bune de oameni care au trecut prin asta ar fi ==user(user="mpatrascu" type="tiny")==, ==user(user="flmanea" type="tiny")==,  ==user(user="azotlichid" type="tiny")== si 'Alex Andoni':http://www.mit.edu/~andoni/, si ii invit sa-si dea cu parerea in comentarii.

Diferente intre securitate:

private
protected

Diferente intre topic forum:

 
6959