Pagini recente » Monitorul de evaluare | Atasamentele paginii Profil maddogg010 | Diferente pentru utilizator/roswen intre reviziile 13 si 12 | Monitorul de evaluare | Diferente pentru blog/sfaturi-pentru-interviuri intre reviziile 38 si 37
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
Postul 'cum sa scrii un CV':blog/cum-sa-scrii-un-cv a trezit interes si continui pe tema asta. Ca inginer la Google am trecut deja prin cam 100 de interviuri, asa că m-am gândit să continui si cu niste sfaturi despre interviuri în sine.
Postul 'cum sa scrii un CV':blog/cum-sa-scrii-un-cv a trezit interes si continui pe tema asta. La Google o parte a jobului oricarui inginer e sa intervieveze cativa candidati pe saptamana si sa recomande programatori buni, astfel in ultimii ani dat peste de 100 de interviuri. Am cateva idei adunate de-a lungul timpului si e cazul sa le pun si in scris.
*In primul rand, este foarte util sa fi incalzit.* În US se recrutează mult în campus asa că studentii au experienta interviurilor de la mai multe companii. În Romania nu există luxul ăsta, desi anul trecut au fost Facebook si Google la recrutari in Bucuresti.
Pe vremea mea cand ma uitam dupa Google Interview Questions nu gaseam nimic pe net, dar voi nu aveti nici o scuza sa fiti nepregatiti in fata unui interviu :P.
Luati interviurile tehnice in serios pregatiti-va cateva saptamani intens pentru ele. Dacă cautati “Google Interview Questions” se găsesc suficiente resurse pe net, intrebari deja banate dar care sunt un exemplu excelent de încălzire.
Studentii din state de la universitati bune pe langa faptul ca au profesori tari au si avantajul recrutarilor direct din campusul universitar. In sezonul de recrutari dau 5 - 10 serii de interviuri si sunt in forma. Romanii nu au luxul asta, desi anul trecut au fost Facebook si Google la recrutari in Bucuresti. Sfatul meu e sa luati interviurile tehnice in serios si sa va pregatiti cateva saptamani intens pentru ele.
*In faza de interviuri* ajungi foarte probabil daca ai una sau mai multe dintre urmatoarele:
Nuantez putin ce am zis despre *continutul unui CV*. Ai sanse bune sa ajungi in faza de interviuri daca ai una sau mai multe dintre urmatoarele:
* facultate de profil si note mari
* concursuri de info sau de mate si ai facut bine la nivel national
* multe proiecte personale
* internshipuri
O *recomandare din interna* iti asigura un interviu aproape sigur, chiar daca CVul nu e foarte bine facut.
Alta chestie importanta e sa fi recomandat de cineva din firma, chiar daca ai un CV care nu arata extraordinar, o *recomandare interna* aproape sigur iti asigura un interviu.
In Bay Area interviurile tehnice sunt standardizate. Cele la Facebook, Google, Microsoft, Twitter, Quora, Palantir sunt similare. Ele dureaza 45 de minute si contin intrebari de coding care trebuie rezolvate pe tabla, intrebari de algoritmica sau intrebari de system design. Pentru studenti se insista pe algoritmica si coding, pentru ca inca nu au asa multa experienta practica.
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.