Pagini recente » Sandbox | Sandbox | Diferente pentru utilizator/roswen intre reviziile 25 si 6 | Atasamentele paginii simulare_oni_z2_2k8 | Diferente pentru blog/sfaturi-pentru-interviuri intre reviziile 33 si 34
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
*Algoritmica*
Oricarui inginer ii e util sa aiba o intelegere mai clara a algoritmilor, a structurilor de date si a complexitatii lor. Sfatul e bun si pentru cei ce nu sunt interesati de interviuri.
Dar un curs in facultate nu e de ajuns ca sa te simti confortabil in nici un domeniu, chiar daca ai luat 10 la examen. Aici cei care au facut la viata lor concursuri de programare au un avantaj clar. Dar pentru un om pasionat, care nu a avut interes sau contacte cu olimpiada, putin antrenament ajuta foarte mult.
Un intervievator se asteapta sa stii pe loc complexitatile operatiilor unui hash table, unui binary search tree, unui heap sau cum functioneaza o cautare in latime. Nu sunt grele dar trebuie sa iti intrii in forma de interviu.
Recomand sa treci prin o carte de algoritmica cu multe probleme: 'Problems on algorithms':http://larc.unt.edu/ian/books/free/poa.pdf E gratis si e mult mai scurta decat Cormen.
*Coding*
Aici apar probleme in majoritatea interviurilor. Problemele de coding din interviu nu sunt foarte grele pentru ca trebuie terminate in 10-20 de minute de un programator decent. Chiar daca problemele par abordabile e diferenta mare intre avea o idee si a o aborda corect sub presiune. Fie el olimpic international, sau programator senior fara putina incalzire sunt sanse bune sa busheasca. Eu le recomand prietenilor sa intre pe 'Topcoder':http://topcoder.com/tc si sa faca 20 de concursuri in practice room, concursuri de divizia a 2-a. Problemele de acolo sunt foarte apropiate ca dificultate ca problemele de coding de la companiile din state. Cand incepi sa rezolvi problemele consistent esti aproape de nivelul bun pentru interviuri. Ar fi misto sa pot recomanda probleme de pe infoarena dar din pacate platforma infoarena e prea mult formata de si pentru olimpici care vor sa participe la concursuri internationale. Astfel nu adreseaza prea bine nevoia de a iti testa viteza si corectitudinea la probleme ceva mai simple.
Aici apar probleme in majoritatea interviurilor. Problemele de coding din interviu nu sunt foarte grele pentru ca trebuie terminate in 10-20 de minute de un programator decent. Chiar daca problemele par abordabile e diferenta mare intre avea o idee si a o aborda corect sub presiune. Fie el olimpic international, sau programator senior fara putina incalzire sunt sanse bune sa busheasca.
Eu le recomand prietenilor sa intre pe 'Topcoder':http://topcoder.com/tc si sa faca 20 de concursuri in practice room, concursuri de divizia a 2-a. Problemele de acolo sunt foarte apropiate ca dificultate ca problemele de coding de la companiile din state. Cand incepi sa rezolvi problemele consistent esti aproape de nivelul bun pentru interviuri.
Nu se dau puzzleuri cum ar fi 'cate mingi de golf ar umple un autobuz' desi apar prin ziare, deci nu va pierdeti vremea cu asa ceva.
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.