Diferente pentru blog/sfaturi-pentru-interviuri intre reviziile #3 si #4

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

*Coding*
Aici apar primele probleme in majoritatea interviurilor. Problemele de coding din interviu nu sunt foarte grele pentru ca trebuie terminate in 10-20 de minute de un programator  decent. Fiecare candidat variaza la viteza si corectitudinea codului chiar in aceiasi zi, mai ales sub presiunea interviurilor. Eu le recomand prietenilor mei sa intre pe topcoder.com/tc si sa faca 30 de concursuri in practice room, concursuri de divizia a 2-a. Problemele de acolo sunt foarte apropiate ca dificultate ca problemele de coding de la companiile din state. Cand incepi sa rezolvi toate 3 problemele din un concurs consistent in 75 de minute inseamna ca esti aproape de interviuri. Ar fi misto sa pot recomanda probleme de pe infoarena dar din pacate platforma infoarena e prea mult formata de si pentru olimpici care vor sa participe la concursuri internationale si atunci nu adreseaza prea bine nevoia de a iti testa viteza si corectitudinea la probleme ceva mai simple. Sa scrii corect e cel mai important. Daca scrii corect e bine si sa scrii rapid.
Nu se dau puzzleuri ca 'cate mingi de golf ar umple un autobuz' deci nu va pierdeti vremea antrenandu-va cu asa ceva.
 
Ar mai fi o gramada de sfaturi utile: foloseste nume de variabile bune nu i, i1, ii1, x, y, z; sa scrii codul modular; sa citesti ceva de design; testing; threading etc, dar cel mai important e sa poti codezi o solutie corecta in un timp limitat.
Din nou, daca sunteti interesati de companii din state ma puteti contacta la cosminn at gmail.com
*Lectura obligatorie:*
S-a scris deja destul de mult pe subiectul asta si exista resurse foarte bune asa ca va recomand o lista ca *lectura obligatorie*:
 
Exista o carte  'Cracking the coding interview':http://www.careercup.com/book scrisa de o fosta inginera Google.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/2cf9xo1S134" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Cum e sezon de recrutare, Palantir, un startup tare din zona a publicat doua articole foarte bune despre coding si algoritmica in interviuri
http://blog.palantir.com/2011/09/26/how-to-rock-an-algorithms-interview/
http://blog.palantir.com/2011/10/03/the-coding-interview/#more-1925
'Interviul de algoritmi':http://blog.palantir.com/2011/09/26/how-to-rock-an-algorithms-interview/
'Interviul de coding':http://blog.palantir.com/2011/10/03/the-coding-interview/#more-1925
Sfaturile lor sunt foarte bune, dar ei au interviuri grele si toate sfaturile astea nu te ajuta prea mult daca nu esti la chestiile fundamentale de care ziceam mai sus la un nivel ok.
Steve Yegge e un inginer Google care a lucrat inainte la Amazon. El avea un blog destul de popular si are niste articole foarte tari pe tema noastra.

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.