Diferente pentru blog/sfaturi-pentru-interviuri intre reviziile #1 si #2

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Nuantez putin ce am zis in postul cu CVul: daca ai facut o facultate de profil si ai note mari sau daca ai fost la concursuri de info sau de mate si ai facut bine la nivel national sau daca ai participat la proiecte open source sau daca ai multe proiecte personale sau daca ai facut deja internshipuri in facultate ai sanse bune sa ajungi la faza de interviuri. E mai bine sa nu ai doar una dintre cele enuntate in CV dar deja cu una ai sanse bune. Alta chestie importanta e sa fi recomandat de cineva din firma, chiar daca ai un CV care nu arata extraordinar, o recomandare interna aproape sigur iti asigura un interviu.
In bay area interviurile tehnice sunt destul de standardizate. Ele de obicei dureaza 45 de minute si contin intrebari de coding care trebuie rezolvate pe tabla, intrebari de algoritmica sau intrebari de system design. De obicei pentru studenti se insista pe algoritmica si coding, pentru ca inca nu au asa multa experienta practica.
In Bay Area interviurile tehnice sunt destul de standardizate. Cele la Facebook, Google, Microsoft, Twitter, Quora, Palantir sunt similare. Ele de obicei dureaza 45 de minute si contin intrebari de coding care trebuie rezolvate pe tabla, intrebari de algoritmica sau intrebari de system design. Pentru studenti se insista pe algoritmica si coding, pentru ca inca nu au asa multa experienta practica.
In general poti coda in ce limbaj iti palce daca pe fisa postului pe care aplici nu se specifica un anumit limbaj.
In general poti coda in ce limbaj iti place daca pe fisa postului pe care aplici nu se specifica un anumit limbaj.
Algoritmica:
*Algoritmica*
Adevarul trist e ca un curs de algoritmica in facultate nu e de ajuns ca sa te simti confortabil in nici un domeniu, chiar daca ai luat 10 la examen. Aici cei care au facut la viata lor concursuri de programare au un avantaj clar. Dar pentru un om pasionat, care nu a avut la viata lui interes sau contacte cu olimpiada, putin antrenament ajuta foarte mult.  Daca ai probleme sa zici pe loc complexitatile la operatiile unui hash table sau unui binary search tree atunci trebuie sa mai muncesti. As recomanda sa parcurga o carte de algoritmica cu multe probleme: http://larc.unt.edu/ian/books/free/poa.pdf
Oricarui inginer ii e util sa aiba o intelegere mai clara a algoritmilor, a structurilor de date si a complexitatii lor. Deci asta e un sfat bun si pentru cei ce nu sunt interesai de interviuri.
Oricarui inginer ii e util sa aiba o intelegere mai clara a algoritmilor, a structurilor de date si a complexitatii lor. Asta e un sfat bun si pentru cei ce nu sunt interesati de interviuri.
Coding:
*Coding*
Aici apar primele probleme in majoritatea interviurilor. Problemele de coding din interviu nu sunt foarte grele pentru ca trebuie terminate in 10-20 de minute de un programator  decent. Fiecare candidat variaza la viteza si corectitudinea codului chiar in aceiasi zi, mai ales sub presiunea interviurilor. Eu le recomand prietenilor mei sa intre pe topcoder.com/tc si sa faca 30 de concursuri in practice room, concursuri de divizia a 2-a. Problemele de acolo sunt foarte apropiate ca dificultate ca problemele de coding de la companiile din state. Cand incepi sa rezolvi toate 3 problemele din un concurs consistent in 75 de minute inseamna ca esti aproape de interviuri. Ar fi misto sa pot recomanda probleme de pe infoarena dar din pacate platforma infoarena e prea mult formata de si pentru olimpici care vor sa participe la concursuri internationale si atunci nu adreseaza prea bine nevoia de a iti testa viteza si corectitudinea la probleme ceva mai simple. Sa scrii corect e cel mai important. Daca scrii corect e bine si sa scrii rapid.
Ar mai fi o gramada de sfaturi utile: foloseste nume de variabile bune nu i, i1, ii1, x, y, z; sa scrii codul modular; sa citesti ceva de design; testing; threading etc, dar cel mai important e sa poti codezi o solutie corecta in un timp limitat.
'Reteta pentru angajare la google':http://1-800-magic.blogspot.com/2007/12/recipe-for-getting-employed-by-google.html un manager care a lucrat la Microsoft si la Google crede ca a gasit reteta pentru a fi angajat la cele doua companii.
Don Dodge explica procesul de angajare. E mai mult pentru full time, dar pentru internship e similar.http://dondodge.typepad.com/the_next_big_thing/2010/09/how-to-get-a-job-at-google-interview-questions-hiring-process.html
'Hiring process':http://dondodge.typepad.com/the_next_big_thing/2010/09/how-to-get-a-job-at-google-interview-questions-hiring-process.htmlDon Dodge, angajat Google explica procesul de angajare pentru full time.

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.