Diferente pentru blog/sculele-zilnice intre reviziile #8 si #10

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

# Daca lucrati pe Linux toate tool-urile care vin by default cu sistemul ar trebui sa va fie prieteni buni: grep, find, sed, cut, awk . Use them wisely. Fie ca parsati niste loguri cautand evenimente, fie ca cititi codul sursa ( apropo 'read this':http://www.codinghorror.com/blog/2012/04/learn-to-read-the-source-luke.html ) these tools are the way to go.
# Si cand tool-urile de la punctul 8 nu vor fi deajuns ... *python to the rescue*. Dar asta e subiect de conversatie pentru alta data.
# Daca scrieti aplicatii web mai sunt 2 chestii pe care trebuie sa le folositi : 'Charles':http://www.charlesproxy.com/ pentru a sti exact ce goes over the wire ( evident daca sunteti un pic mai hardcore 'Wireshark':http://www.wireshark.org/ e o alta varianta). Iar a doua chestie este fie *Firebug* pentru Firefox fie *developer tools* din Chrome/Safari daca aveti treaba cu HTML/CSS/JS.
# [ *LE* ] O scula buna pentru diff intre fisere/directoare e iarasi de mare ajutor. Variantele care vin cu sistemele de operare( opendiff pt Mac, diff pt Linux ) sunt ok dar cumva eu tot ajung sa am instalat pe sistem fie 'Meld':http://meldmerge.org/ fie 'Araxis Merge':http://www.araxis.com/merge/. Nash Mit amintea in comentarii si de 'Beyond Compare':http://www.scootersoftware.com/ pentru Windows.
Daca aveti comentarii sau alte idei please share them.

Diferente intre securitate:

private
protected

Diferente intre topic forum:

 
8101