Diferente pentru blog/putina-istorie-acm-icpc-seerc intre reviziile #4 si #12

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Sa organizezi un concurs cu multe probleme, la un nivel inalt este foarte greu. Putine regionale reusesc asta. Printre ele sunt ECNA, o regionala din Canada, NEERC, una din Rusia, CEPC, regionala Europei Centrale. Acestea au probleme de calitate, de dificultate mare, cu explicatii de solutii scrise, cu o echipa de organizatori care contin studenti care au fost concurenti. Nu e de mirare ca aceste regionale au aproape in fiecare an o echipa in primele cinci din lume.
Si la topcoder se intampla ca un concurs sa fie bushit, desi ei isi bazeaza afacerea lor pe asta. Dar pentru a evita greselile, care avand in vedere ca organizeaza mai mult de un concurs pe saptamana, ar fi normal sa se intample, acestia au o metodologie foarte bine pusa la punct. Fiecare problema este rezolvata de inca trei oameni, altii decat autorul, care isi dau cu parerea atat asupra problemei cat si asupra testelor alese. Un al patrulea om are grija ca textul sa nu aiba ambiguitati. Autorul trebuie sa faca enuntul, testele si un validator pentru testele din enunt.
Si la 'TopCoder':http://topcoder.com/tc se intampla ca un concurs sa fie bushit, desi ei isi bazeaza afacerea lor pe asta. Dar pentru a evita greselile, care, avand in vedere ca organizeaza mai mult de un concurs pe saptamana, ar fi normal sa se intample, acestia au o metodologie foarte bine pusa la punct. Fiecare problema este rezolvata de inca trei oameni, altii decat autorul, care isi dau cu parerea atat asupra problemei cat si asupra testelor alese. Un al patrulea om are grija ca textul sa nu aiba ambiguitati. Autorul trebuie sa faca enuntul, testele si un validator pentru teste.
Concursul ACM este un eveniment important care se desfasoara o data pe an, si el ar trebui organizat cu grija, astfel ca concurentii sa nu plece cu impresia ca au fost luati in bataie de joc. Ce ar trebui facut pentru corectarea problemelor din trecut ar fi intinerirea comisiei stiintifice, scrierea unui validator de teste, si implementarea a mai multor solutii pentru fiecare problema. Nu pare foarte greu, dar se pare ca nu se invata nimic din esecurile anterioare.
Concursul ACM este un eveniment important care se desfasoara o data pe an, si el ar trebui organizat cu grija, astfel incat concurentii sa nu plece cu impresia ca au fost luati in bataie de joc. Ce trebuie facut pentru corectarea problemelor din trecut ar fi intinerirea comisiei stiintifice, scrierea unui validator de teste, si implementarea a mai multor solutii pentru fiecare problema. Nu pare foarte greu, dar se pare ca nu se invata nimic din esecurile anterioare.
Puteti citi si postul lui Florin Manea, antrenor al echipelor universitatii Bucuresti, despre regionala ACM aici':http://flmanea.blogspot.com/2007/10/icpc-acm-2007-final.html
Puteti citi si postul lui Florin Manea, antrenor al echipelor universitatii Bucuresti, despre regionala ACM 'aici':http://flmanea.blogspot.com/2007/10/icpc-acm-2007-final.html
'Comentarii':http://infoarena.ro/forum/index.php?topic=2238.0
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
2238