Pagini recente » Diferente pentru utilizator/crucerucalin intre reviziile 4 si 2 | Diferente pentru utilizator/theunknown intre reviziile 12 si 24 | Diferente pentru utilizator/pop_emil intre reviziile 3 si 4 | Diferente pentru utilizator/alexarnautu intre reviziile 7 si 6 | Diferente pentru blog/problema-saptamanii-probabilitati-solutie intre reviziile 8 si 2
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
_Problema curenta a fost rezolvat de Ovidiu Gheorghioiu, Delia David, Andrei Olariu si de Radu Grigore._
_Problema curenta a fost rezolvat de Ovidiu Ghiorghioiu, Delia David, Andrei Olariu si de Radu Grigore._
Nu exista nici o modalitate prin care sa obtinem rezultate uniform aleatoare folosind un numar finit de aruncari pentru ca se poate intampla ca la orice aruncare a monedei sa obtinem cap la infinit si atunci nu avem cum sa obtinem rezultate diferite.
Solutiile lui Andrei:
Nu exista nici o modalitate prin care sa obtinem rezultate uniform aleatoare folosind un numar finit de aruncari pentru ca se poate intampla ca la orice aruncare a monedei sa obtinem cap la infinit si atunci nu avem cum sa obtinem rezultate diferite. Acum sa vedem solutiile lui Andrei:
1. Se arunca moneda de cate 2 ori. Daca pica pajura si apoi cap -> pajura, daca avem cap si apoi pajura -> cap, daca avem 2 rezultate egale, repetam ambele aruncari.
== code(c) |
public int nextInt(int n) {
if (n<=0)
throw new IllegalArgumentException("n must be positive");
if ((n & -n) == n) // i.e., n is a power of 2
return (int)((n * (long)next(31)) >> 31);
}
==
puteti citi 'aici':http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/java/util/Random.html explicatia codului.
puteti citi 'aici':http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/java/util/Random.html#nextInt() explicatia codului.
O varianta care foloseste ceva mai multe dintre rezultatele aruncarilor pentru prima problema ar fi sa consideram orice rezultate de genul cap cap, pajura, pajura etc ca 0 si pajura, pajura, cap, cap ca 1.
O varianta care foloseste ceva mai multe dintre rezultatele aruncarilor pentru prima problema ar fi sa consideram si rezultatele de genul cap, cap, pajura, pajura ca 0 si pajura, pajura, cap, cap ca 1 si asa mai departe.
Ovidiu sugera urmatoarea generalizare pentru problema 2: Care e numarul mediu maxim de numere aleatoare intre 0 si k - 1 pe care le putem obtine dintr-un stream de biti uniform aleatori.
Ovidiu sugera urmatoarea generalizare pentru problema 2: Care e numarul mediu maxim de numere aleatoare intre 0 si k - 1 pe care le putem obtine dintr-un stream de biti uniform aleatori.
Diferente intre securitate:
Diferente intre topic forum: