Diferente pentru blog/problema-saptamanii-probabilitati-solutie intre reviziile #1 si #2

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

2. Generam doua numere din multimea {0, 1} folosind metoda de la pct 1. Obtinem 00 -> mar, 01 -> para, 10 -> portocala, 11 -> repetam cele 2 generari.
Prima problema e rezolvata de http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_coin
Prima problema are mai mult de 50 de ani fiind rezolvata de unul dintre pionierii informaticii, 'John Von Neumann':http://en.wikipedia.org/wiki/John_von_Neumann#Computer_science
Cele doua probleme sunt interesante in contextul generatoarelor de numere aleatoare. De exemplu in C++ unii folosim pentru a genera numere aleatoare de la 0 la n - 1 folosind instructiunile rand() % n. Acum dupa ce ati vazut problema 2 este clar ca unele rezultate sunt mai probabile ca altele.
A doua e interesanta in contextul generatoarelor de numere aleatoare. De exemplu in C++ unii folosim, pentru a genera numere aleatoare de la 0 la n - 1, instructiunile rand() % n. Acum dupa ce ati vazut problema 2 este clar ca unele rezultate sunt mai probabile ca altele.
In java sau Python generatoarele aleatoare sunt mai bune.
Varianta java:
Varianta implementata in java:
== code(c) |
 public int nextInt(int n) {
puteti citi 'aici':http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/java/util/Random.html#nextInt() explicatia codului.
Ovidiu mai sugera
O varianta care foloseste ceva mai multe dintre rezultatele aruncarilor pentru prima problema ar fi sa consideram orice rezultate de genul cap cap, pajura, pajura etc ca 0 si pajura, pajura, cap, cap ca 1.
 
Ovidiu sugera urmatoarea generalizare pentru problema 2: Care e numarul mediu maxim de numere aleatoare intre 0 si k - 1 pe care le putem obtine dintr-un stream de biti uniform aleatori.
 
 

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.