Pagini recente » Diferente pentru blog/probleme-de-formula intre reviziile 41 si 21 | Diferente pentru blog/problema-saptamanii-minim-local-solutie intre reviziile 2 si 3 | Atasamentele paginii Profil testprg | Diferente pentru blog/probleme-de-formula intre reviziile 41 si 23 | Diferente pentru blog/problema-majoritatii intre reviziile 12 si 11
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
Alta idee vine de la faptul ca in sirul sortat, elementele de valori egale vor fi pe pozitii consecutive. Astfel numele presedintelui va aparea pe cel putin n/3 + 1 pozitii consecutive. Deci numele presedintelui va aparea sigur pe cel putin una din pozitiile n/3 sau 2n/3 din sir. Astfel putem folosi un algoritm de selectie pentru a gasi in O(n) elementele de pe pozitiile n/3 si 2n/3 si apoi in O(n) putem verifica care dintre acesti doi candidati au castigat.
Daca n nu depaseste un milion, putem la fiecare pas sa incrementam pentru candidatul votat x numerele a[x / 1000] si b[x % 1000]. Acum pentru a determina candidatul castigator, gasim valoarea p cu a[p] > n/3 + 1 si valoarea q cu b[q] > n/3 + 1, iar castigatorul va fi p * 1000 + q.
Daca n nu depaseste un milion, putem la fiecare pas sa incrementam pentru candidatul votat x numerele a[x / 1000] sib[x % 1000]. Acum pentru a determina candidatul castigator, gasim valoarea p pentru care a[x] > n/3 + 1 si valoarea q pentru care b[y] > n/3 + 1, iar castigatorul va fi p * 1000 + q.
O solutie ar fi sa folosim un hash map ce mapeaza numele alegatorilor la numarul de voturi castigate. Solutia aceasta este eficienta dar foloseste O(n) memorie suplimentara pentru structura de date.
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.