Diferente pentru blog/outliers intre reviziile #1 si #5

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Malcolm Gladwell a fost un editor pentru New York Times pe partea stiintifica. Eu am dat de el mai intain uitandu-ma la ted talks si vazand talkul 'acesta':http://www.youtube.com/watch?v=iIiAAhUeR6Y in care discuta cum a fost revolutionata industria alimentara folosind concepte din statistica.
Am auzit de Malcolm Gladwell uitandu-ma la TED talks si vazand 'talkul':http://www.youtube.com/watch?v=iIiAAhUeR6Y acestuia in care discuta cum a fost revolutionata industria alimentara folosind experimente si concepte din statistica. Mi-a placut mult talkul si am cautat mai multe despre el. Asa am gasit cartile Tipping Point si Blink, care sunt doua best selleruri scrise de Malcolm (va spuneam intr-un 'post anterior':http://infoarena.ro/blog/drumuri-lungi ca am citit Blink pe avion). Imi place stilul autorului. El descrie concepte stiintifice in termeni accesibili unor oameni de rand. In plus, isi sustine ipotezele prin exemple. E o modalitate foarte buna de a mentine interesul cititorului si de a comunica unele idei.
Tipping Point si Blink sunt doua best selleruri scrise de Malcom. Va ziceam intr-un post anterior ca am citit Blink pe avion. Imi place stilul autorului. El descrie concepte stiintifice in termeni accesibili unor oameni de rand. Pe langa asta isi sustine ipotezele prin exemple. E un mod foarte usor de a mentine interesul cititorului si de a comunica unele idei.
'Altii':http://www.joelonsoftware.com/items/2008/11/18.html urasc acest stil considerand cartile lui Malcolm ca fiind adresate unor oameni ce nu citesc carti in mod obisnuit si ca extrapoleaza prea mult avand cateva exemple particulare.  Fiecare din noi avem un stil diferit de a acumula informatie. Putem ajunge instantaneu la posturi interesante pe bloguri,  in ziare online sau agregatoare gen reddit sau digg. Devenim astfel din ce in ce mai obisnuiti cu satisfactie intelectuala imediata si ne este greu sa ne mentinem atentia pe o durata mai lunga, incat sa citim o carte intreaga. Ii respect abilitatea de a ma tine interesat pe tot parcursul cartii, chiar daca nu iau tot ce zice el de bun.
'Altii':http://www.joelonsoftware.com/items/2008/11/18.html urasc acest stil si considera ca, cartile lui Malcolm sunt scrise pentru oameni ce nu citesc carti in mod obisnuit, sau ca extrapoleaza prea mult avand cateva exemple particulare.  Acum avem un stil diferit de a acumula informatie, putem ajunge instantaneu la posturi interesante pe bloguri sau in ziare online sau agregatoare ca reddit sau digg. Devenim din ce in ce mai obisnuiti cu satisfactie intelectuala imediata si ne e mult mai greu sa ne mentinem atentia pe o durata mai lunga incat sa citim o carte intreaga. Astfel ii respect abilitatea de a ma tine interesat pe tot parcursul cartii, chiar daca nu iau tot ce zice el de bun.
Recent a aparut Outliers, o noua carte sub semnatura lui Malcolm. Aceasta analizeaza destinele unor oameni ce reusesc in viata si incearca sa demonstreze ca o poveste de succes este o combinatie intre un efort sustinut si putin noroc, dar mai putin important este un talent inascut. O ipoteza a lui este ca iti trebuie cel putin 10000 de ore de lucru intr-un domeniu pentru a ajunge un expert. Gladwell exemplifica cum cei de origine asiatica sunt mai harnici decat restul americanilor  pentru ca stramosii lor au lucrat pe campurile de orez. Astfel foarte multi dintre cercetatorii de top ai Statelor Unite sunt la ora actuala asiatici.
Recent Malcom Gladwell a scos o noua carte numita Outliers. Am cumparat-o recent. Cartea analizeaza destinele unor oameni ce reusesc in viata si incearca sa demonstreze ca o poveste de succes este o combinatie intre un efort sustinut si putin noroc, dar mai putin important este un talent inascut. O ipoteza care o are este ca iti trebuie cel putin 10000 de ore de lucru intr-un domeniu pana ajungi expert in acel domeniu. In carte prezitna cum asiaticii sunt mai muncitori decat restul americanilor din fire pentru ca stramosii lor au lucrat pe campurile de orez si au fost obisnuiti cu munca grea si astfel foarte multi dintre cercetatorii de top ai statelor unite sunt la ora actuala asiatici. Unele idei din carte le-am mai vazut in alte articole si chiar am scris un blog post "Inteligenta, nativa sau educata":http://infoarena.ro/blog/inteligenta-nativa-sau-educata in care discutam teme similare.
Unele idei ce apar in carte carte nu sunt noi. Le-am mai vazut in alte articole si chiar am scris un blog post "Inteligenta, nativa sau educata":http://infoarena.ro/blog/inteligenta-nativa-sau-educata in care discutam teme similare.
Cartea incepe sa aiba putin buzz si astfel tot apar articole in presa despre ea. Puteti citi 'aici':http://www.guardian.co.uk/books/2008/nov/15/malcolm-gladwell-outliers-extract un extras mai lung din carte si pe 'siteul':http://www.gladwell.com/outliers/index.html autorului sunt de asemenea mai multe fragmente interesante.
Cartea incepe sa aiba putin buzz si apar articole in presa despre ea. Puteti citi 'aici':http://www.guardian.co.uk/books/2008/nov/15/malcolm-gladwell-outliers-extract un extras mai lung din carte. Pe 'siteul':http://www.gladwell.com/outliers/index.html autorului gasiti de asemenea mai multe fragmente interesante.
Outliers e foarte interesanta si v-o recomand cu caldura. De fapt va recomand tot ce a scris Malcolm, puteti gasi pe youtube unele discursuri de ale lui iar pe net are mai multe texte interesante publicate.
Outliers e foarte interesanta si v-o recomand cu caldura. De fapt va recomand tot ce a scris Malcolm. Puteti gasi pe youtube unele discursuri de ale lui iar pe net are mai multe texte interesante publicate.

Diferente intre securitate:

private
protected

Diferente intre topic forum:

 
3375