Diferente pentru blog/interviu-mihai-patrascu-partea-a-doua intre reviziile #2 si #12

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

!<blog/interviu-mihai-patrascu-partea-a-doua?mip-big.jpg! _Acum zece zile am publicat 'prima parte':blog/interviu-mihai-patrascu-partea-intai a interviului cu 'Mihai Patrascu':utilizator/mpatrascu . A venit timpul sa publicam si partea a doua. In ea Mihai ne vorbeste de olimpiade, de modul lui de lucru si de interese inafara programarii:_
!<blog/interviu-mihai-patrascu-partea-a-doua?mip-big.JPG! _Acum zece zile am publicat 'prima parte':blog/interviu-mihai-patrascu-partea-intai a interviului cu 'Mihai Patrascu':utilizator/mpatrascu . A venit timpul sa publicam si partea a doua. In ea Mihai ne vorbeste de olimpiade, de modul lui de lucru si de interese in afara programarii:_
**Cum ai recomanda cuiva sa se antreneze pentru concursuri sau sa se pregateasca pentru cercetare?**
Cred ca cel mai eficient e sa ajungi sa programezi suficient de bine, si apoi sa te concentrezi pe gandirea teoretica la probleme. De prin clasa a 10a nu programam decat cateva zile inainte de olimpiada sa-mi intru in mana. Restul decat ma gandeam dar nu implementam (economiseste mult timp la pregatire).
Cred ca cel mai eficient e sa ajungi sa programezi suficient de bine, si apoi sa te concentrezi pe gandirea teoretica la probleme. De prin clasa a 10a nu programam decat cateva zile inainte de olimpiada sa-mi intru in mana. Restul doar ma gandeam dar nu implementam (economiseste mult timp la pregatire).
Din cauza asta nu am fost niciodata un programator prea rapid... Plus ca capacitatea mea de debug este aproape nula, asa ca preferam sa scriu foarte incet si fara buguri. N-as avea niciodata sanse la un concurs ca ACM sau top coder :)
Din cauza asta nu am fost niciodata un programator prea rapid... In plus capacitatea mea de debug este aproape nula, asa ca preferam sa scriu foarte incet si fara buguri. N-as avea niciodata sanse la un concurs ca ACM sau top coder :)
**Care e secretul reusitei la concursuri sau in cercetare? caracteristicile native, educatia profunda, munca depusa?**
Clar ca fara inteligenta nu se poate :), dar toti oamenii care ajung sa faca ceva la olimpiade sunt foarte inteligenti. Cred ca ce face diferenta la un nivel inalt e atitudinea personala. In mod constant erau oameni in lot care ii consideram mai destepti decat mine, dar eu eram mai hotarat sa castig, lucram mai mult cand trebuia sa lucrez, ma relaxat mai mult cand trebuia sa ma relaxez etc. Nici ceilalti concurenti, nici comisia nu sunt cu un cap mai sus ca tine -- daca tu ai incredere ca esti tare, atunci chiar esti mai tare.
Clar ca fara inteligenta nu se poate :), dar toti oamenii care ajung sa faca ceva la olimpiade sunt foarte inteligenti. Cred ca ce face diferenta la un nivel inalt e atitudinea personala. In mod constant erau oameni in lot pe care ii consideram mai destepti decat mine, dar eu eram mai hotarat sa castig, lucram mai mult cand trebuia sa lucrez, ma relaxam mai mult cand trebuia sa ma relaxez etc. Nici ceilalti concurenti, nici comisia nu sunt cu un cap mai sus ca tine -- daca tu ai incredere ca esti tare, atunci chiar esti mai tare.
**Cum abordezi o problema, ai o reteta standard (generalizare, simplificare, trecerea prin o lista de tehnici) sau ai cate un "aha" moment?**
**Citesti bloguri/frecventezi forumuri? Spune-ne cateva exemple.**
Chiar am si eu un blog la http://infoweekly.blogspot.com/, in care discut probleme de cercetare in algoritmi. Cred ca unele chestii ar putea fi interesante pentru studentii la olimpiade in ani mai mari, care vor sa se decida ce vor sa faca in viitor. Pot sa vada cateva probleme si sa vada daca ii tenteaza teoria.
Chiar am si eu un blog la 'http://infoweekly.blogspot.com/':http://infoweekly.blogspot.com/, in care discut probleme de cercetare in algoritmi. Cred ca unele chestii ar putea fi interesante pentru studentii la olimpiade in ani mai mari, care vor sa se decida ce vor sa faca in viitor. Pot sa vada cateva probleme si sa vada daca ii tenteaza teoria.
De citit, citesc cateva bloguri din teorie, dar nu cu prea multa pasiune (doar ca e util sa te tii la curent). La forumuri nu particip.
Anul asta voi termina doctoratul... Trebuie sa scriu o teza si sa aplic pentru joburi (in pricipal, o sa aplic pentru joburi de prof la universitati). Asta ia destul de mult timp. In rest, mai lucrez la cercetare, si mai calatoresc.
**Cum tii pasul cu cercetarea curenta? Sunt conferintele importante si discutiile cu ceilalti cercetaori (comunitatea din care faci parte), sau e deajuns sa citesti research paperurile ce apar?**
**Cum tii pasul cu cercetarea curenta? Sunt conferintele importante si discutiile cu ceilalti cercetatori (comunitatea din care faci parte), sau e deajuns sa citesti research paperurile ce apar?**
Sunt cateva conferinte importante la care ma duc intotdeauna. Problema e ca nu pot sa stau intr-o sala si sa ascult o prezentare (lipsa de concentrare). Asa ca in timpul conferintei ma intalnesc cu prieteni vechi care de asemenea nu vor sa fie prezenti, si mergem la bere sa mai discutam probleme. Ca sa aflu ce se intampla citesc lucrari pe Net.
E sansa voastra sa aratati lumii ce tari sunteti, si sa deveniti si mai tari pe parcurs. E un drum bun in viata.
<br></br>
_Ii multumim lui Mihai pentru un interviu foarte interesant._
'Comentarii':forum/index.php?topic=2217.0
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
2217