Diferente pentru blog/interviu-cu-catalin-francu intre reviziile #8 si #9

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

*Cum si ce lucrai pentru olimpiade?*
Generatia mea (promotia 1996) n-a avut foarte multe resurse la indemana. Circulau colectii de probleme din anii trecuti, dar comunicarea intre olimpici era de baza, pentru ca unul afla de un algoritm interesant si il raspandea. Manualele domnului profesor Sorin Tudor au fost multa vreme "Biblia" mea; de altfel consider ca la vremea lor au fost pur si simplu avangardiste (si nu stiu cati profesori se pricepeau sa predea notiunile pe care le contineau acele
manuale).
Generatia mea (promotia 1996) n-a avut foarte multe resurse la indemana. Circulau colectii de probleme din anii trecuti, dar comunicarea intre olimpici era de baza, pentru ca unul afla de un algoritm interesant si il raspandea. Manualele domnului profesor Sorin Tudor au fost multa vreme "Biblia" mea; de altfel consider ca la vremea lor au fost pur si simplu avangardiste (si nu stiu cati profesori se pricepeau sa predea notiunile pe care le contineau acele manuale).
*Ce persoane au avut o influenta in formarea ta?*
*Ce structura de date iti place cel mai mult?*
E greu de raspuns la intrebarea asta. E mai important sa stii la ce e buna o structura de date decat sa-ti placa. De exemplu, am cunoscut oameni care nu suporta listele inlantuite si folosesc intotdeauna vectori, chiar si atunci cand au de facut insertii sau concatenari.
Cand folosesti Java si ambele structuri sunt deja implementate, si trebuie numai sa stii de ce tip sa declari variabila, aceasta
reticenta este foarte daunatoare.
Cand folosesti Java si ambele structuri sunt deja implementate, si trebuie numai sa stii de ce tip sa declari variabila, aceasta reticenta este foarte daunatoare.
Pentru simplitatea implementarii, imi plac mult seturile disjuncte cu compresia caii (folosite, de exemplu, in algoritmul lui Kruskal pentru aflarea arborelui partial de cost minim). Analiza teoretica a complexitatii este foarte subtila.

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.