Diferente pentru blog/interviu-cosmin-gheorghe intre reviziile #15 si #24

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

_Cosmin Gheorghe este unul dintre olimpicii romani la informatica cu cele mai bune rezultate (2 medalii de aur si una de argint la olimpiada internationala). Este student al prestigioasei universitati Massachusetts Institute of Technology, iar acum, pe durata verii face un internship la Twitter dupa ce anul trecut a facut unul la Google. Cosmin a contribuit activ la educarea urmatoarei generatii de olimpici propunand probleme frumoase si fiind implicat in echipa infoarena._
'Cosmin Gheorghe':utilizator/gcosmin _este unul dintre starurile olimpiadei de informatica avand rezultate impresionante (2 medalii de aur si una de argint la olimpiada internationala). Este student al prestigioasei universitati Massachusetts Institute of Technology. Cosmin face pe durata verii un internship la Twitter dupa ce anul trecut a facut unul la Google. El contribuie activ la educarea urmatoarei generatii de olimpici propunand probleme frumoase si fiind implicat in echipa infoarena._
!<{margin-right: 20px; auto;display:block;border: 1px solid gray;}blog/interviu-cosmin-gheorghe?cosming.jpg 60%!
Ambele conteaza destul de mult. Nu pot sa spun un raport exact. Personal consider ca e mai important antrenamentul pe cont propriu dar ajuta extraordinar de mult sa ai ajutorul unei persoane care sa te indrume. Cu materialele care sunt astazi pe net de unul singur poti invata destul de multe daca te antrenezi serios, dar daca nu lucrezi singur suficient nu conteaza cati profesori ai si cat de buni sunt. Personal eu am avut cam doua faze. Pana sa ajung la ICHB in al doilea semestru al clasei a 9-a, am lucrat foarte mult singur (cel mai mult de pe infoarena). La ICHB am dat de oameni cu multa experienta in domeniul concursurilor si problemele pe care le lucram la pregatiri erau de multe ori suficiente sa ma tina ocupat tot timpul. Eu consider ca rolul cel mai important al unui profesor este sa iti arate ce trebuie invatat, care sunt problemele bune care merita lucrate si sa iti explice lucrurile pe care nu le intelegi de unul singur. In mare parte profesorul iti optimizeaza antrenamentul sa fii cat mai eficient posibil. In rest totul depinde de tine sa depui efortul necesar sa lucrezi si sa intelegi cat mai multe.
Persoanele care au avut cea mai mare influenta in formarea mea sunt: Dan Grigorean - profesul din clasa a 5-a pentru ca a reusit sa insufle entuziasmul lui pentru informatica mie (calitate mai rar intalnita intre profesori), Mariana Kisch - profesoara de la clubul la care am fost in clasele 7,8,9, si apoi profesorii pe care i-am avut la ICHB: Mircea Pasoi, Silviu Ganceanu, Mugurel Ionut Andreica, Mosoi Alexandru, Sorin Stancu Mara... (sper ca nu am uitat pe nimeni; imi cer scuze daca am omis pe cineva).
Persoanele care au avut cea mai mare influenta in formarea mea sunt: Dan Grigoriu - profesul din clasa a 5-a pentru ca a reusit sa insufle entuziasmul lui pentru informatica mie (calitate mai rar intalnita intre profesori), Mariana Kisch - profesoara de la clubul la care am fost in clasele 7,8,9, si apoi profesorii pe care i-am avut la ICHB: Mircea Pasoi, Silviu Ganceanu, Mugurel Ionut Andreica, Mosoi Alexandru, Sorin Stancu Mara... (sper ca nu am uitat pe nimeni; imi cer scuze daca am omis pe cineva).
 
Pe langa totate astea e foarte important si grupul de prieteni cu care poti vorbi. Prietenii cu care am putut discuta despre probleme si concursuri m-au ajutat foarte mult pe parcursul timpului. Un grup de prieteni motivati poate usor tine locul unui profesor, odata pentru experientele impartasite in cadrul grupului din care toata lumea poate invata si pentru competia amicala interna ce se formeaza.
*Cum iti stapaneai emotiile in timpul concursurilor? Cat conteaza psihicul la olimpiade?*
*Ce sansa le dai celor care nu sunt din Bucuresti sa ajunga ca si tine?*
Sunt o multime de resurse online in ziua de astazi de unde se poate invata foarte usor. Singura problema e ca poate sunt prea multe si nu sti exact de unde si ce sa lucrezi sau sa inveti. Pentru asta e foarte util sa gasesti pe cineva care sa iti spuna cam ce e important de facut. E mai greu sa gasesti o astfel de persoana depinzand de unde te afli, dar prin email si pe infoarena sigur se pot rezolva lucruri. Daca esti serios si lucrezi poti sa ajungi sa faci bine la olimpiade oriunde te-ai afla.
Sunt o multime de resurse online in ziua de astazi de unde se poate invata foarte usor. Singura problema e ca poate sunt prea multe si nu sti exact de unde si ce sa lucrezi sau sa inveti. Pentru asta e foarte util sa gasesti pe cineva care sa iti spuna cam ce e important de facut. E mai greu sa gasesti o astfel de persoana depinzand de unde te afli, dar prin email si pe infoarena sigur se pot rezolva lucruri. Apoi daca ai parte de un grup de prieteni pasionati, puteti incerca sa va ajutati reciproc: de exemplu fiecare poate rezolva anumite probleme si apoi fiecare explica solutiile celorlati; in felul acesta se poate acoperi un numar de probleme mult mai mare decat se poate individual. Daca esti serios si lucrezi poti sa ajungi sa faci bine la olimpiade oriunde te-ai afla.
*Povesteste despre internshipurile pe care le-ai facut. Cum au fost experientele si ce cunostinte invatate la concursuri sau in facultate s-au dovedit utile?*

Diferente intre securitate:

private
protected

Diferente intre topic forum:

 
8165